Bomen maken Stationsplein compleet

30 november 2012
Bomen maken Stationsplein compleet

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 29 november is er gestart met het planten van 23 keizerlinden op het Stationsplein. Daarmee komt de herinrichting van het Stationsplein in Zwijndrecht tot een afronding. Op maandag 3 december zal wethouder Henk Mirck (Openbare Ruimte) om 09.00 uur de laatste boom planten.

De keizerlinden (Tilia Europaea Pallida) zijn 20 jaar oud en hebben een omvang van  50 à 60 cm. Het gaat om flinke bomen die het plein volgend jaar, als de bladeren aan de bomen zitten, een groene uitstraling zullen geven.

Afgelopen zomer is het Stationsplein opnieuw ingericht. Er zijn eilanden met beplanting aangelegd waar tussen logische looproutes zijn ontstaan van en naar het station. De 23 Keizerlinden, die wel 35 meter hoog kunnen worden, maken het plein compleet. De bomen komen verspreid over het plein te staan.

 

 

 

 

 


 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.