Swift klopt twee Albatrosteams

03 december 2012 door Ad van Herk
Swift klopt twee Albatrosteams

ZWIJNDRECHT - De confrontatie tussen drie korfbalteams van Swift en Albatros in Middelburg is geëindigd in 2-1 voor de Zeeuwen. Albatros‘ eerste team leed afgelopen zaterdag in de nieuwe sporthal De Sprong haar eerste nederlaag in deze zaalcompetitie. Swift was met 14-13 te sterk voor de Zwijndrechtse acht. Albatros nam nog wel een 0-4 voorsprong tegen de Zeeuwen die in het eerste kwartier de korf niet wisten te vinden.
Via 3-5 werd een 6-7 ruststand bereikt, maar ook in de tweede helft kwam de wedstrijd niet echt op gang. Beide ploegen speelden statisch en weinig creatief en via 9-9 en 11-10 sloeg de thuisploeg een beslissend gaatje naar 14-10. Albatros kon het tij niet meer keren en verloor met 14-13.
Ook het 2e team redde het niet. Swift 2 was na een 10-7 ruststand met 15-11 te sterk voor de gasten die in één vak moeite met scoren hadden.
A1 daarentegen pakte haar eerste punten in deze zaalcompetitie. Tegen Swift A1 was de ploeg gedurende de hele wedstrijd beter en de ploeg van Martijn van der Wees kende nu geen terugval in de tweede helft. De 12-16 overwinning was dan ook verdiend en geeft moed voor de komende wedstrijden.

Albatros 3 speelde in Maasland tegen ODO 2. Albatros begon sterk aan de wedstrijd en stond al snel met 0-6 voor. Bij rust leidde de Zwijndrechtse ploeg met 1-10 en in de tweede helft bleef het derde gewoon door scoren: 6 – 21.
Albatros 4 begon niet sterk aan de wedstrijd tegen KCR 4 en stond met rust 5-3 achter. Na de rust kwam Albatros goed terug en won uit eindelijk met 8-9.

De overige drie teams die wedstrijdkorfbal spelen wonnen ook. A2 klopte het al drie maanden ongeslagen Oranje Wit A2 met 13-14. Albatros keek de gehele eerste helft tegen een ruime achterstand aan (rust: 9-6) maar na rust had het dameskwartet het verdedigen onder leiding van aanvoerster Janneke Pijl beter onder controle. Het geloof in een stunt kwam steeds sterker naar boven en halverwege de tweede helft kwam Albatros voor het eerst langszij: 10-10. Albatros wist de lijn door te trekken en nam via doelpunten van Jiri Verwater en Allard van Nierop een 12-14 voorsprong en gaf de winst niet meer uit handen: 13-14.

Albatros B1 scoorde maar liefst 19 keer bij ODO B1: 7-19! Ook C1 had het niet echt moeilijk bij Movado: 2-12.
Het 7e begon met een 1-5 achterstand maar vocht zich terug tegen Olympia 5 terug tot 7-7. Het harde werken werd beloond en Albatros won de wedstrijd uiteindelijk met 13-9. Bart Buitendijk maakte maar liefst 7 treffers..
A3 klopte RWA A3 met 12-7 en B2 speelde met 7-7 gelijk tegen Vriendenschaar B2. Een opsteker was het eerste punt voor E1 dat 2-2 speelde tegen PKC E2. C4 klopte Vriendenschaar C3 met 2-0 dankzij doelpunten van Irina en Amber. D4 sloeg in de slotfase toe en maakte de 3-2 tegen PKC D8.
A.s. zaterdag weer een gezellig druk thuisprogramma in de Develsteinhal met 11 thuiswedstrijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.