Gehavend Conventus korfbal verliest onverdiend van koploper

10 december 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Een met 3 invallers spelend Conventus, Stefan Hoppel voor Thomas Streefkerk, Denise Coenraads voor Saskia van Tooren en Maaike Hartog voor Priscilla Zijlmans, boekte toch een knap resultaat in de uitwedstrijd tegen koploper GKV in Den Haag.

Deze tegenstander had tot nu toe alle wedstrijden met groot verschil gewonnen. Vanaf het begin van de wedstrijd beet Conventus goed van zich en was er van enig krachtsverschil geen sprake. Nadat Conventus al snel een 1-0 voorsprong kwam de doelpuntenproductie langzaam op gang.
Halverwege de  eerste helft stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord. In het laatste kwartier van de eerste helft werd er door beide teams afwisselend gescoord.

Het was echter  Conventus dat met een 5-4 voorsprong ging rusten. Ook in de tweede helft was het onderlinge verschil gering. Na 15 minuten spelen in de tweede helft was de stand in evenwicht en stond er een 7-7 stand op het scorebord. Een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter zorgde ervoor dat GKV door benutte strafworpen meer afstand kon nemen van Conventus. Gelijksoortige overtredingen van  GKV werden door de scheidsrechter niet bestraft met een strafworp. Helaas was de tijd tekort om het onderlinge verschil te verkleinen en eindigde de wedstrijd in een 12-8 nederlaag,
 
Scores Conventus:
Ellen Verschoor 2x, Niels de Kok 2x, Denise Coenraads 1x, Stefan Hoppel 1x, Guus Raaphorst 1x en Erik van der Schelling 1x Ook het 2e team kon het mede door de blessures bij het eerste niet bolwerken tegen het 2e team van GKV. In het eerste gedeelte van de wedstrijd ging het nog gelijk op. Daarna was het de tegenstander die  de korf meer doeltreffend wist te vinden en was de ruststand 11-5 in het voordeel van de thuisploeg.
 
In de  tweede helft liet Conventus het onderlinge verschil niet verder oplopen en scoorde beide teams nog 7x en kon de scheidsrechter een 18-12 einduitslag op het wedstrijdformulier noteren.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.