Albatros knokt zich naar overwinning

10 december 2012 door Ad van Herk
Albatros knokt zich naar overwinning

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros’ eerste team hebben zich hersteld van de nederlaag van vorige week bij Swift.  Tegen het Zoetermeerse De Meervogels werd een zwaar bevochten 18-16 overwinning geboekt. 

De wedstrijd werd, zoals vele korfbalwedstrijden dit weekend, vooraf gegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van de assistent-scheidsrechter bij het amateurvoetbal.
 
De voor Monique van der Net spelende Gaby Boom scoorde in de eerste minuut de openingstreffer en dat was het sein voor een leuke eerste helft waarin Albatros de betere ploeg was. Bij de gasten waren slechts een aantal mensen trefzeker, terwijl bij Albatros toen al zes verschillende spelers tot scoren kwamen. Bij rust leidde Albatros met 11-8 dankzij een rake afstandstreffer van Inge Scheurwater in de laatste seconden van deze eerste helft.
Na rust brak een voor Albatros doelpuntloze fase van bijna een kwartier aan. Inmiddels had het degelijk spelende De Meervogels zich naast Albatros gespeeld: 11-11. De koploper zette echter verdedigend een tandje bij en knokte zich met veel inzet weer terug in de wedstrijd. Albatros sloeg weer een gaatje dat niet meer te dichten viel: 18-16. 
 
Albatros 2 leverde na een 5-3 ruststand de kleine voorsprong in en verloor met 12-13 van De Meervogels 2. Het 3e won wel, met 14-11 van Nieuwerkerk 4, maar het 4e zag haar verhuizing van de Walburghal naar de Develhal eindigen in een 14-15 nederlaag tegen het Vleutense Fiducia 2. 
A1 kreeg een oorwassing van het veel sterkere KCR A1 (10-21) en de wedstrijd van A2 tegen Vitesse A2 leverde een 19-13 overwinning op voor de ploeg van Jeroen Pijl en Erik Jan Ammerlaan. Vitesse moest al na een kwartier verder met 7 spelers, maar bleef de hele wedstrijd goed van zich afbijten zodat Albatros haar handen vol had. Pas tien minuten voor tijd werd de nummerieke meerderheid effectiever benut en het verschil in cijfers uitgedrukt. 
 
Ook winst voor B1 en C1. B1 keek bij rust tegen een 9-5 achterstand aan, maar wist in de slotfase de eerste nederlaag te voorkomen: 12-14! C1 had geen kind aan het zwakke KCR C2: 12-2.
 
Bij de jeugd verder winst voor B3 en B4 en C2 klopte de concurrentie van Conventus C1 met 2-3. C3 blijft winnen en versloeg dit keer Trekvogels C2 met 8-1.
 
De allereerste wedstrijd van C5 sinds medio oktober (!) viel letterlijk in het water. De Walburghal had last van lekkage en dus moesten de spelers en tegenstander PKC onverrichter zaken huiswaarts keren. Ook de wedstrijden van A6 en senioren 6 konden geen doorgang vinden.
Het record aantal doelpunten van afgelopen zaterdag kwam op naam van senioren 5 dat Thor 3 met 11-20 klopte.
Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.