Handbalheren sv Conventus tonen strijdlust in Naaldwijk

17 december 2012

ZWIJNDRECHT - Ondanks dat de handbalheren van sv Conventus er zondag niet in zijn geslaagd om in Naaldwijk van Westlandia te winnen, heeft coach Hans van der Wiel wel met zijn team een grote stap vooruit kunnen zetten. In de wedstrijd die met 40 – 30 verloren werd bleef het team er tot de laatste seconde voor knokken, waar de strijdlust tijdens eerdere wedstrijden nog in de tweede helft verdween.

Met de nummer vier in de competitie als tegenstander wist Conventus dat er niet op een overwinning moest worden gerekend. Dit werd gedurende de openingsminuten vlot duidelijk toen de Zwijndrechtse heren zich door de snelle tegenaanvallen van de tegenstander lieten verrassen en binnen korte tijd op een 12 – 4 achterstand werden gespeeld. Vanaf dat moment verbeterde het spel van Conventus en kon het zelfs een deel van de achterstand goedmaken.

Na een 18 – 13 stand in de rust hielden de in geel/zwart spelende spelers zich aan de opdracht door er vol voor te blijven gaan. De tegenstander bleef echter te sterk en strafte elk foutje direct af, met als gevolg dat Conventus’ achterstand tot meer dan tien punten groeide. Een sterke eindfase van de wedstrijd bracht de Zwijndrechtse club weer terug op tien punten achterstand, waarmee een 40 – 30 nederlaag een feit was. Naast het feit dat het team zestig minuten lang strijdlust bleef tonen, zag coach Hans van der Wiel nog een positief punt: A-jeugd speler Vincent de Buisson maakte een ijzersterke invalbeurt met vier doelpunten.

Waar Conventus’ eerste herenteam niet kon winnen, kenden de tweede teams meer succes. Het tweede damesteam versloeg Snelwiek met 9 – 17, terwijl Conventus heren 2 DWS de baas was met 20 – 25. Het eerste damesteam kwam afgelopen weekend niet in actie.