Conventus korfbal legt in uitstekende eerste helft basis voor ruime overwinning

17 december 2012

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag tegenstander Velox met een ruim verschil weten te verslaan. Het Zwijndrechtse team speelde een ijzersterke eerste helft, waarna het een mindere tweede helft kon permitteren.

De wedstrijd tegen Velox was er voor Conventus één met twee gezichten. In de eerste helft toonde het team bijzonder sterk spel. Direct al vanaf het begin nam Conventus het voortouw en stond al snel op een 2-0 voorsprong, waarna het onderlinge verschil steeds groter werd. De sterke eerste helft eindigde met een ruime 11 – 4 voorsprong in de rust. Na rust was er echter een totaal ander spelbeeld zichtbaar. Beide teams waren gedurende de eerste tien minuten bijna niet in staat de korf doeltreffend te vinden. Velox kon iets dichterbij komen, maar Conventus wist op de juiste momenten wel te scoren, waardoor de ruime voorsprong niet meer in gevaar kwam. De 14-8 einduitslag was dan ook een goed beeld van het kwaliteitsverschil tussen beide teams.

Scores Conventus:
Niels de Kok 5x, Vincent 3x, Stefan Hoppel 2x, Maaike Hartog 1x, Saskia Van Tooren 1x, Danielle Winters 1x Guus Raaphorst 1x  

Ook het tweede team leverde een uitstekende prestatie tegen de reserves van Velox. Bij dit team was de opbouw van de wedstrijd precies het tegenovergestelde van Conventus 1 - een slechte eerste helft werd afgewisseld met  een goede tweede helft. Nadat Conventus op een ruime achterstand had gestaan, werd het onderlinge verschil steeds kleiner. Tien minuten voor het eindsignaal stond Conventus nog op twee punten achterstand, waarna het team alles op alles zette om op gelijke hoogte te komen. Op basis van inzet lukte het Conventus om vlak voor tijd naast Velox te komen en stond er een 12-12 stand op het scorebord, wat ook als eindstand de boeken in zou gaan.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.