Winst voor Albatros 1, 2, 3 en 4

24 december 2012 door Ad van Herk
Winst voor Albatros 1, 2, 3 en 4

ZWIJNDRECHT - De eerst 4 senioren teams van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros wisten 2 punten te pakken. Het vlaggenschip pakt hierdoor de koppositie. 

Albatros 1 trad aan zonder aanvoerder Leon Teunissen en Monique van der Net, zijn werden vervanger door Koen Huyser en Gaby Boom. Staartploeg Fiks was in Oegstgeest ruim een helft in staat om het eerste van Albatros in de problemen te brengen. Er ontstond in de eerste helft een gelijk opgaande strijd (ruststand 7-7). Na rust kwam de thuisploeg op een voorsprong (10-7), toen de meegereisde supporters echter achter de ploeg gingen staan bleek Albatros in staat een tandje hoger te kunnen schakelen. Via 10-13 werd het 13-16 en toen het laatste fluitsignaal klonk bij 14-18 konden er twee punten mee terug naar Zwijndrecht.
 
Ook Albatros 2 kon twee punten toevoegen aan haar totaal. Het vertrouwen lijkt te groeien bij de jonge ploeg na de overwinning vorige week tegen de koploper VEO. Tegen Fiks 2 nam de ploeg een 6-10 voorsprong. Na rust leek er bij 9-12 geen vuiltje aan de lucht, maar Albatros liet Fiks nog dichtbij komen 11-12. De rust werd echter behouden en via de 13-14 neemt de ploeg nu wat afstand van de onderste plaatsen.
Albatros 3 trof het ervaren en irritant spelende Maassluis 3. Gelukkig was in de slotfase het geluk aan Albatroskant en kon de overwinning met 13-11 uit het vuur gesleept worden. Ook Albatros 4 wist de 2 punten in eigen huis te houden. Tegen ADO 3 werd er gemakkelijk gewonnen met 21-8. 
A1 had het vizier in de eerste helft op scherp en schoot KCC A2 er helemaal vanaf: 6-13. In de tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht en met 14-21 kon er een prima overwinning genoteerd worden.
 
A2 en B1 maakten ook geen fout: respectievelijk 5-11 bij PKC A4 en 10-14 bij Merwede B1. 
 
F5, dat voor het eerst in de zaal is begonnen met spelen heeft de eerste punten weten te pakken, ze wonnen maar liefst met 5-0 van Movado F2. 
’s Avonds was het jaarlijkse kerstgala, waarbij de kantine weer in een prachtige kerstsfeer was omgetoverd. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.