Medailles blijven binnen stromen bij Accelerando

14 januari 2013 door Ad van Herk
Medailles blijven binnen stromen bij Accelerando

ZWIJNDRECHT - Wat een spannende Nederlandse kampioenschappen heeft twirlend Nederland weer achter de rug. Afgelopen weekend werd het 2e deel van de Nederlands kampioenschappen Baton Twirling (en de EK- kwalificatie) gehouden onder auspiciën van de NBTA Nederland in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Als je naar de aantal deelnemers op het NK keek, kon je duidelijk zien dat het nivo in Nederland goed is en dat de sport enorm in de lift is.

Het waren twee lange dagen waar we de twirlers op de wedstrijdvloer zagen stralen én strijden voor een podium plek. Twirlteam Accelerando uit Zwijndrecht was ook hier weer van de partij met een aantal onderdelen. Zaterdag scoorden Bonita de Ruiter en Emma Heppenhuis een bronzen plak bij het onderdeel 2-baton in hun leeftijdscategorie. Emma bemachtigde ook de reserve plek voor de europees kampioenschappen dat in het paasweekend in Nederland zal worden gehouden.

Zondag wist het small team (twirlgirls) een zilveren medaille te behalen als ook Iris Opmeer met haar 1 baton routine en het duo Larissa Leensvaar en Tamara Klaasse. Terugkijkend op het afgelopen jaar kan Twirlteam Accelerando spreken over een top jaar. Wat hebben zij veel deelnemers / optredens verzorgd op de algehele nederlands kampioenschappen (wel meer dan 30 optredens) en wat hebben zij goed gescoord (in totaal namelijk 3 gouden plakken, 2 zilveren plakken en 5 bronzen plakken). Accelerando gaat zich weer klaarmaken voor het nieuwe twirlseizoen. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.