Dames sv Conventus zegevieren na zenuwslopende slotseconden

14 januari 2013 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag twee belangrijke punten gepakt door TOGB met een minimaal verschil van één punt te verslaan. Een gestopte strafworp door Conventus keepster Lindey Kaan maakte in de slotseconden het verschil. Het eerste herenteam verloor met een zwaar gehavende selectie in Volendam.

Conventus Dames 1 coach Connie van der Hoorn reisde zondag met een niet fitte selectie naar Berkel en Rodenrijs. Onder andere keepster Chantal Buster moest de wedstrijd vanwege ziekte van de zijlijn zien en werd vervangen door Conventus’ tweede team keepster Lindey Kaan. Desalniettemin bleek al vroeg in de wedstrijd dat beide teams aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Na één punt in de rust achter te hebben gestaan, raakte Conventus in eerste instantie kortstondig de draad kwijt. De dames wisten zich echter weer te herpakken om het gat van drie punten weer volledig te dichten. 
 
Na twee punten voor te hebben gestaan, kwam TOGB één minuut voor tijd terug op één punt achterstand. Met nog enkele seconden op de klok kwam Conventus’ overwinning nog volledig in gevaar toen Chantal Klootwijk met een overtreding een grote doelkans van de tegenstander wist te stoppen. Deze overtreding resulteerde echter in een strafworp, waarna keepster Lindey Kaan zich enkele spannende seconden later onsterfelijk maakte door de bal te pakken en de 19-20 overwinning veilig te stellen.
 
Conventus Heren 1 trof in KRAS/Volendam een tegenstander waar normaal gesproken mogelijkheden bij zouden moeten liggen, maar ook dit team van Conventus was niet op volle sterkte aanwezig. Door het missen van de eerste drie keepers, moest veldspeler Patrick de Ruiter zelfs na 2,5 jaar zijn rentree in het doel maken. Het team wist het zich aanvankelijk sterk staande te houden, met een gelijk opgaande stand als gevolg. Tien mindere minuten halverwege de eerste helft bracht het team echter op vier punten achterstand voor de rust. Ondanks dat het team zich wist te herpakken en sterk keepwerk van Patrick de Ruiter, volgde er in de tweede helft opnieuw een periode van tien slechtere minuten. Dit bleek de periode te zijn waarin het verschil gemaakt werd, waarna Conventus met 37 – 28 verloor.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.