Minimale nederlaag kost Conventus korfbal aansluiting met de kop

14 januari 2013 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Een nederlaag voor het eerste korfbalteam van sv Conventus heeft het team de aansluiting met de kop van het kampioenschap gekost. In een zeer spannende wedstrijd leek het lange tijd alle kanten op te kunnen gaan, maar uiteindelijk kwam Conventus twee punten tekort op de nummer twee uit het kampioenschap.

Gesteund door een uitstekend bezette tribune streed Conventus zondag tegen het op de tweede plaats staande OZC uit Rotterdam. Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter T. van Maurik ging Conventus voortvarend van start. Na een 0 - 1 achterstand was het Conventus dat vijf keer achter elkaar scoorde en zo op een 5 - 1 voorsprong kwam. Vervolgens knabbelde OZC steeds meer van de achterstand af, totdat de tegenstander met een 8 – 8 stand langszij kwam. Vanaf dit moment verliep het scoreverloop gelijk op en ging het team van trainer/coach Benno Snaphaan met een 12 – 13 achterstand de rust in. 
 
Na de rust was er een geheel ander spelbeeld zichtbaar. Beide teams kwamen de eerste acht minuten niet tot scoren, waarna OZC het initiatief nam en de uitbreiding tot 12 – 16 uitbreidde. Conventus gaf zich echter niet gewonnen en bracht het onderlinge verschil terug tot één punt. Het lukte Conventus echter niet om de stand weer gelijk te trekken. Bij het eindsignaal stond er een 17-19 nederlaag op het scorebord. Hierdoor is Conventus vrijwel zeker uitgeschakeld voor promotie naar de tweede klasse. Ondanks de nederlaag kreeg het team toch een welverdiend applaus voor de geleverde strijd.
 
Scores Conventus:
Niels de Kok 8x, Thomas Streefkerk 4x, Ellen Verschoor 2x, Maaike Hartog 1x, Saskia van Tooren 1x en Stefan Hoppel 1x
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.