Conventus korfbal behaalt ruime overwinning op NIO

21 januari 2013 door Hennie van der Zouw
Conventus korfbal behaalt ruime overwinning op NIO

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag in Rotterdam relatief eenvoudig van NIO weten te winnen. Het team van trainer/coach Benno Snaphaan nam halverwege de eerste helft afstand van de tegenstander en sloeg een gat dat op zou lopen tot zeven punten.

Dat het zo’n ruime overwinning zou worden lag vooraf niet in de lijn der verwachting, NIO stond voor de wedstrijd met Conventus op gelijke hoogte in het kampioenschap. Aanvankelijk ging de strijd tot 4 – 4 gelijk op. Vanaf dat moment nam Conventus steeds meer afstand van de tegenstander. Na een 10 – 5 stand in de rust, kreeg de Zwijndrechtse ploeg in de tweede helft een tegenslag te verduren, toen Thomas Streefkerk met een enkelblessure zijn wedstrijd moest staken en vervangen werd door Erik van der Schelling. Desondanks wist Conventus nog meerdere keren de korf te vinden, waardoor het onderlinge verschil steeds groter werd. De uiteindelijke uitslag 17-10 op het scorebord illustreerde de onderlinge verhoudingen dan ook goed.
 
Ook het tweede team van Conventus wist zondag met zeven punten verschil te winnen van een directe concurrent. Het aantal gescoorde doelpunten was echter beduidend minder, slechts 2 voor thuisploeg Tilburg en 9 doelpunten voor Conventus. Door deze overwinning werd door Conventus wat ruimer afstand genomen van de onderste plaatsen.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.