Handbaldames sv Conventus pakken sensationele overwinning op koploper

21 januari 2013 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus pakken sensationele overwinning op koploper

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van SV Conventus hebben afgelopen zondag een sensationele overwinning op koploper Hercules gepakt. Het team van trainster/coach Connie van der Hoorn speelde een zeer sterke tweede helft en versloeg de thuisspelende tegenstander met één punt verschil. Het eerste herenteam speelde in Zierikzee een goede wedstrijd, maar kwam tekort voor de overwinning.

Net als een week eerder, was het Conventus Dames 1 team nog niet op volle sterkte, maar kon wel weer over vaste keepster Chantal Buster beschikken. Als team uit de middenmoot van het kampioenschap leek het tegen de koploper een moeilijke wedstrijd te worden. Het team begon de wedstrijd echter solide en kon Hercules goed volgen, totdat Conventus het in de laatste tien minuten liet liggen en met een 13 – 9 stand in de rust het veld verlieten. De Zwijndrechtse dames zouden zich in de tweede helft goed herpakken en zagen het verschil met de onrustig spelende tegenstander steeds kleiner worden, totdat het team drie minuten voor het eindsignaal zelfs één punt voorsprong nam! Drie spannende minuten volgden, waarna de Hercules in de laatste tien minuten een vrije bal kreeg. Deze werd behendig over het muurtje van Conventus geschoten, maar eindigde recht in de handen van keepster Chantal Buster, waarmee de tweede zege van 2013 een feit was.

Het eerste herenteam trof zondag een tegenstander waar het eerder dit seizoen van had gewonnen: Delta Sport. Het team van coach Hans van der Wiel had het vizier in de openingsminuten nog niet volledig op scherp staan en miste verscheidene keren het doel, waar de tegenstander drie maal wist te scoren. Vanaf dat moment kon Conventus aanhaken en bleef de drie punten achterstand constant op het scorebord staan. Na een 12 – 9 stand in de rust, opende Conventus de tweede helft sterk en wist het gat tot twee punten terug te dringen, maar vervolgens hervatte de trend zich dat de Zwijndrechtse heren op drie punten achterstand bleven staan. De einduitslag zou uiteindelijk een vertekend beeld krijgen doordat Delta Sport in de laatste twee minuten nog drie keer scoorde, met een 27 – 20 eindstand als resultaat.

Het tweede herenteam pakte zondag de derde zege op rij door met 14 – 24 van Atomium ’61 te winnen, de wedstrijd van het tweede damesteam werd afgelast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.