Conventus korfbal verspeelt kans op versteviging derde plaats in het kampioenschap

28 januari 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen zondag een grote kans laten liggen om de derde plaats in het kampioenschap verder te verstevigen. Bij winst op Badhoevedorp zou het onderlinge verschil met directe concurrent Badhoevedorp tot vier punten zijn gegroeid, maar het team kwam in de tweede helft tekort voor de overwinning, waardoor beide teams nu de derde plaats in het kampioenschap moeten delen.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Conventus het onderspit zou gaan delven. Het onderlinge verschil bedroeg voor rust nooit meer dan twee doelpunten. Na een 1-3 achterstand wist Conventus weer  langszij te komen en scoorden beide teams om en om. De 6-6 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van het onderlinge krachtsverschil.
 
In de tweede helft was het zelfs Conventus dat het initiatief nam door een 9-7 voorsprong te nemen, waarbij voor Conventus nog geen vuiltje aan de lucht bleek. Na deze voorsprong slaagde Badhoevedorp er in om maar liefst negen maal achtereen te scoren, zonder één tegentreffer van Conventus. Pas bij een 9-16 achterstand wist Conventus nog twee keer te scoren en zo terug te komen tot 11-16. Deze uitslag zou ook de boeken in gaan als einduitslag, waarmee een onverwachte nederlaag een feit was.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.