Zeperd korfballers Albatros

28 januari 2013 door Hennie van der Zouw
Zeperd korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros hebben de uitwedstrijd bij Futura in Den Haag met 16-14 verloren. Ondanks een 6-9 voorsprong bij rust had Albatros in de tweede helft geen afdoende antwoord tegen het achterverdedigen.

Er werd door de gasten matig geschoten en Albatros ging zich daarnaast ergeren aan de scheidsrechter die verzuimde om een Futura-dame met rood te bestraffen. Albatros verloor met 16-14 en hoorde na afloop van deze zeperd gelukkig dat concurrent Swift ook verloren had. A.s. zaterdag komt Swift naar Zwijndrecht en bij winst kan Albatros verder afstand van de nummer twee nemen.
 
Albatros 2 maakte geen fout tegen het traag spelende Futura 2 en nam wraak voor de eerdere nederlaag: 9-21. Door deze winst lijkt lijfsbehoud in deze reserve 1e klasse een feit.
 
De kampioensaspiraties van een aantal teams kunnen op een lager pitje. Senioren 3 kon het opnieuw niet bolwerken tegen de ongeslagen koploper TOP 2 en mag zich gaan richten op de tweede plaats. Senioren 7 verloor de topper tegen Nieuwerkerk 8 met 10-14.
 
Koploper B1 maakte een foutje bij Vitesse en verloor met 9-8 maar hoeft nog niet te wanhopen met de wedstrijd tegen RWA nog voor de boeg. Ook nog op titelkoers ligt A2 dat opnieuw makkelijk scoorde in de uitwedstrijd bij Nieuwerkerk: 8-21.
 
A1 speelde een prima eerste helft tegen Nieuwerkerk A1 en ging terecht met voorsprong rusten. In de tweede helft kon één vak niet meer tot scoren komen en werd de aanvallende druk van de thuisploeg de rood-witten te machtig. A1 moest een zure 17-16 nederlaag slikken en hoopt a.s. zaterdag met een overwinning op Swift afstand te nemen van de twee onderste ploegen.
 
Ook B2 scoorde weer veel doelpunten en won met 18-5 van PKC B5. B3 en B6 wonnen ook terwijl B4 de punten deelde met Conventus B1 (7-7). 
Alle C-teams die in het veld kwamen wonnen hun wedstrijd en ook E1 heeft de juiste lijn te pakken: 2-3 bij DVS E1. F1 haalde uit tegen Deetos F1: 15-1!
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.