Anthony van Assche turnt twee keer naar goud

04 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Anthony van Assche turnt twee keer naar goud

ZWIJNDRECHT - In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap individueel toestelturnen voor jongens en heren heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O in het voorbije weekend bij de in Tilburg georganiseerde achtste finale goede zaken gedaan.  Bij dit bijna duizend deelnemers tellende toernooi  was zij met vijfendertig  turners in diverse divisies en categorieën goed vertegenwoordigd.  Maar liefst negenentwintig van hen wisten zich te plaatsen voor de kwartfinale

Vanwege de in dit seizoen nieuw geïntroduceerde verplichte oefenstof was het vooral voor de jonge turners een spannende eerste landelijke krachtmeting. 
 
Uit de resultaten valt op te maken dat de O & O-turners zich de nieuwe oefenstof goed eigen hadden gemaakt. 
 
Een uitzonderlijk resultaat boekte Jordi Hagenaar bij de instappers van de talentendivisie. Met een totaalscore van 116,55 punten van de maximaal 126,00 te behalen punten werd hij overtuigd eerste. Wesley de Haas overtuigde bij de pupillen van de eerste divisie. Met 108,80 punten bleef hij zijn concurrentie ruimschoots voor. Bij de pupillen van de talentendivisie eiste Martin Mange met 96,60 punten het zilver voor zich op. Luuk Huernink werd hierbij negende.  Bij de benjamins van de talenten divisie pakte Joas van Waardenberg in zijn baan met 95,50 punten het zilver, werd Lance Visser zevende en Frank Scheffer negende. In de andere baan had Mitchel de Haas zijn succes. Hij was daar met 97,55 punten goed voor het brons. 
Verder drongen bij de verplichte oefenstof tot de kwartfinale door Yuri Visser (1ste div. instap), Damian Manneken ( 2de div. pupil), Koen Kappetijn, Damian Scheper, Gijs Zijderveld (3de div. pupil), Bodi Winkler, Wouter Berger, Christiaan Visser (3de div. instap).
 
Bij de keuze oefenstof kwam het beste resultaat op naam van Dyon Purpehart.  In de jeugdklasse van de eerste divisie miste hij met slechts 0,6 punten verschil de hoogste trede van het ereschavot. Met 67,10 punten liet hij zich het zilver omhangen. 
 
Bij de keuze oefenstof wisten zich verder voor de kwartfinale te plaatsen Marcus de Jonge, Thomas Kok, Thomas van der Helm (2de div. jeugd), Sander Hölscher, Jordy Hagestein (2de div. junior-I), Paul Vermeulen, Danny de Lange (2de div. senior), Mike Kranendonk, Kevin van Sonsbeek (3de div. jeugd), Nordin Kool, Ischa Statie (3de div. junior-I),  Koen van den Ende (3de div. junior-II).
 
Dit grootse toernooi werd afgesloten met het “Sterrentoernooi”. Met uitzondering van Epke Zonderland en Yuri van Gelder kwam hierbij de volledige nationale top in actie. Zij bestreden elkaar op de zes verschillende onderdelen. Met uitzondering van het onderdeel vloer wist de O & O-top alle overige toestellen op zijn naam te zetten. Op het onderdeel voltige was het een volledig O & O-onderonsje. Bart Deurloo werd eerste, Boudewijn de Vries tweede en Anthony van Assche derde. Op de ringen ging de hoogste eer naar Anthony van Assche en werd Karl Kosztka derde. Op sprong was Bart Deurloo de beste evenals op het onderdeel rek. Op dit laatste toestel werd de twee plaats bezet door Boudewijn de Vries. Op de brug voerde Anthony van Assche opnieuw de lijst aan op een geringe afstand gevolgd door Boudewijn de Vries die hierbij opnieuw als tweede uit de strijd kwam.
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.