Uitbreiding sporthal O&O in zicht

05 februari 2013
Uitbreiding sporthal O&O in zicht

ZWIJNDRECHT -  Nog even en Gymnastiekvereniging O&O (Oefening & Ontspanning) kan beginnen met de uitbreiding van de sporthal aan de Uilenvliet. De gemeenteraad van Zwijndrecht stemde vorige week unaniem in met de financieringsovereenkomst. Het college van B&W streeft er met de gymnastiekvereniging naar om de bouw voor de zomervakantie van start te laten gaan.

Voordat de eerste paal de grond in kan, gaan de ontwerpen voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in procedure. De publicaties hiervoor staan deze week onder meer in De Kombinatie en op www.zwijndrecht.nl.
 
De uitbreiding van de sporthal komt aan de kant van de Lindtsedijk en geeft een verdubbeling van de huidige ruimte. Wethouder Kamsteeg (Financiën) geeft aan dat in het bouwplan rekening is gehouden met wensen van bewoners in de buurt van de hal. Met hen heeft veel overleg plaatsgevonden. De wethouder ziet de uitbreiding als heel mooi nieuws voor de leden. “O&O is een grote vereniging van bijna 100 jaar oud die onder haar leden ook een aantal echte toppers kent. De vrijwilligers steken veel tijd in de vereniging en er is sprake van een grote mate van zelfstandigheid.” 
 
O&O kampte al lange tijd met een tekort aan trainingsruimte en zocht jaren met de gemeente naar een oplossing. Het bestuur van de vereniging, gemeenteraad en college van B&W zijn daarom blij dat er naar tevredenheid een oplossing is gevonden. Op donderdag 31 december ondertekenden de gemeente en O&O de overeenkomst voor de geldlening. 
 
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.