Kinderopvang Bobo informeert belangstellenden over Engels op de opvang

08 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Kinderopvang Bobo informeert belangstellenden over Engels op de opvang

ZWIJNDRECHT - Op diverse locaties van Kinderopvang Bobo leren de kinderen spelenderwijs de Engelse taal. Dit gebeurt al vanaf babyleeftijd op de Hele dagopvang, van twee tot vier jaar op de diverse Peuterspeelgroepen en vanaf vier jaar gaan ze op de Buitenschoolse opvang door met de Engelse taal. Kinderopvang Bobo gebruikt hiervoor de methode Early Bird. De medewerkers zijn speciaal hiervoor getraind. Het programma is gericht op meer, beter en vroeger Engels leren. Dit is bijzonder goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Early Bird past hierdoor heel goed bij de visie van de organisatie.

Early Bird
Met Early Bird biedt Kinderopvang Bobo onder andere op de locatie Beethovenlaan 97 in Zwijndrecht samen met OBS De Develhoek een doorgaande ontwikkelingslijn Engels voor kinderen. Diverse partijen zoals schooldirecteuren en directies uit kinderopvang hebben interesse in deze doorgaande ontwikkelinglijn Engels.
 
Daarom heeft Early Bird  in samenwerking met OBS De Develhoek en Kinderopvang Bobo op woensdag 30 januari een bijeenkomst georganiseerd om diverse belangstellenden te informeren over Early Bird. Myrna Feuerstake van Early Bird gaf informatie over het ontstaan en de werkwijze van Early Bird, Ton Mühlheim (directeur De Develhoek) sprak over de ervaringen binnen de basisschool en locatiemanager Marian Schouten van Kinderopvang Bobo vertelde wat Early Bird op de opvang inhoudt.
 
Marian over haar ervaringen met Early Bird: ‘Al snel werd me duidelijk dat wat de kinderen spelenderwijs horen/zien/zingen ook echt gebruiken én begrijpen. De kinderen op onze peuterspeelgroep hebben een vast moment waarin pop Benny tevoorschijn wordt gehaald. Het welkomstlied wordt gezongen en de kinderen weten al snel: nu wordt er in het Engels gesproken. Onze pedagogisch medewerkers begroeten elk kind apart en geven soms kleine opdrachtjes in het Engels. Zelfs de jongste kinderen begrijpen wat de pedagogisch medewerker zegt! Benny is hierbij een grote hulp. Zo weten alle kinderen al snel alle fruitsoorten in het Engels te benoemen, dit krijgen ze namelijk elke dag aangeboden. Maar om te zorgen dat ook het herhalen hiervan avontuurlijk en stimulerend blijft wordt Benny’s rugzak gebruikt. Hierin zit bijvoorbeeld (nep) fruit. En vanzelf maak je daar dan weer een memory-spelletje van: which fruit is missing? En zo hebben we nog meer hulpmiddelen om het voor kinderen leuk te houden.
 
Vorige week nog: er werd een (nep)ijsje uit de rugzak getoverd. De pedagogisch medewerksters vond de smaak niet lekker en zei ‘I don’t like strawberry’. Een (hele jonge) peuter liep vervolgens naar de zak, pakte een chocolade ijsje en ruilde het om. Dit geeft aan hoe snel de peuters het Engels oppikken en begrijpen.’
 
Praktijk
In de praktijk blijkt soms ook dat sommige dingen wat vereenvoudigd moeten worden of dat er moet worden ingespeeld op een situatie die op dat moment speelt. Ook hier wordt in de training van Early Bird aandacht aan besteed.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.