Albatros naar het NK

11 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Albatros naar het NK

ZWIJNDRECHT - Het scorebord vertoonde een kwartier voor rust een tussenstand van slechts 2-1 in de kampioenswedstrijd van Albatros B1 tegen RWA B1. Beide partijen wisten de korf niet te vinden. Na de rust leek het tij te keren. In een rap tempo werd de score uitgebouwd naar 16-11 voor Albatros. De ploeg van Wim van Huizen en René Havelaar gaat met deze overwinning door naar de Nederlandse Kampioenschappen op 23 maart.

Albatros 1 kwam in Zoetermeer traag op gang, in tegenstelling tot de felle thuisploeg, die een 3-0 en 6-2 voorsprong nam. Albatros kwam rebounded niet aan bak en het leek al snel op een vechtwedstrijd uit te gaan draaien. De Albatrosheren, vorige week nog dominant in het scoreverloop, werden stuk voor stuk aan banden gelegd en dus was het maar goed dat de Albatrosdames zich moeiden. Via treffers van het dameskwartet kwam Albatros weer langszij, maar dat was maar heel even. Bij rust leidde De Meervogels met 10-8 en na rust sloeg de thuisploeg weer een gaatje: 12-8. Opnieuw knokte de koploper zich via 12-10 en 13-11 naast de thuisploeg: 14-14 en brak de spannende slotfase aan. Een korte kans van René Havelaar en een schot leverden 16-16 op en beide ploegen kregen in de slotminuten nog kansen op de winnende treffer. De koploper mocht uiteindelijk blij zijn met de puntendeling, want lange tijd had de ploeg geen recht op de overwinning.

Het tweede van Albatros speelde een steen goede wedstrijd tegen De Meervogels 2 en breidde de langzaam opgebouwde voorsprong van 8-9 bij rust gestaag uit naar 15-22! Albatros is nu definitief zeker van lijfsbehoud, terwijl A1 nog een overwinning nodig heeft om het overgangsklassenschap te behouden. Met de wedstrijden tegen VEO en KCC voor de boeg moet dit haalbaar zijn, maar de wedstrijd bij KCR werd zaterdag verdiend met 21-13 verloren. A2 blijft nog in de race voor het kampioenschap door de 10-16 overwinning bij Vitesse A2 na een 6-5 achterstand bij rust.
Albatros 3 pakte een snelle voorsprong in de eerste paar minuten tegen Nieuwerkerk 4. Albatros speelde de tegenpartij volledig weg met 9-17. Het vierde van Albatros liet een stap richting het kampioenschap door hun handen glippen tijdens de wedstrijd tegen koploper Fiducia. Twee doelpunten maakte het verschil, waarin Albatros met lege handen terug naar huis keerde (11-9).

De grootste Albatrosoverwinning van 9 februari kwam op naam van C5 dat PKC met 1-19 versloeg. Ook C1, dat met 2-15 won bij KCR, F1(10-3) en F2 (12-3) kunnen trots zijn op hun doelpuntrijke overwinningen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.