Conventus Korfbal D1 pakt kampioenschap en honderdste doelpunt

17 februari 2013
Conventus Korfbal D1 pakt kampioenschap en honderdste doelpunt

ZWIJNDRECHT -  Bij de korfbaltak van sv Conventus kon vorige week al het eerste kampioenschap van de zaalcompetitie worden gevierd. Het D1 team van de Zwijndrechtse vereniging pakte op zaterdag 9 februari het kampioenschap, na ditzelfde kunstje eerder ook al op het veld te hebben geflikt. Daarnaast bereikte het team nog een knappe mijlpaal: Het team scoorde zijn honderdste doelpunt van de competitie.

Voor de wedstrijd stonden alle koppies van zowel de spelers, trainers en de wel 30 meegereisde supporters strak, tegenstander Good Luck uit Middelharnis had de eerste wedstrijd tegen Conventus namelijk maar nipt met 9-8 verloren en kon bij winst dus mogelijk nog op gelijke hoogte eindigen.

Na enkele minuten scoorde Stephan de 1-0 voor Conventus. Echter liet Good Luck zich niet zomaar overlopen, waarna Conventus zelf diverse keren ‘Good Luck’ had doordat er veel vrije kansen werden gemist.

Vervolgens waren er voor beide kanten meerdere kansen, totdat Randy hard tegen werd gehouden, met een strafworp voor Conventus en een kans voor het honderdste doelpunt. Helaas werd deze door Sofie gemist, waarna Conventus met een 0-1 stand de rust in ging. Hierin kreeg het team de peptalk van het fanatieke en zeer motiverende jeugdige trainersdrietal Floor, Dunja en Fatima.

Conventus begon bijzonder sterk aan de tweede helft door wederom een score van Stephan: 0-2, wat gelijk ook het honderdste doelpunt betekende! Daarna volgden de doelpunten zich in razendsnel tempo op: 1-2 en 2-2 door Good Luck, 2-3 door de altijd watervlugge Rick, 3-3, 3-4 door wederom teamtopscorer Stephan, 4- 4 en 5-4 GoodLuck en net voor tijd 5-5 door de jarige Randy.

Ieder doelpunt werd door beide supportersgroepen gevierd alsof de europa cup werd behaald. Een logisch gevolg van de spanning en door de gelijkopgaande strijd, waarbij beide teams tot het uiterste gingen.

De uiteindelijke 5-5 eindstand bleek een terechte uitslag, waar beide teams mee konden leven. Deze stand betekende direct wel dat Conventus D1 met nog één wedstrijd te gaan nu officieel kampioen is, terwijl ze ook het honderdste doelpunt hebben gemaakt! De laatste wedstrijd kan mogelijk nog een derde mijlpaal opleveren, namelijk honderd doelpunten verschil. Met een doelsaldo van +81 is niets onmogelijk bij de D1 van de korfbaltak van sv Conventus!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.