Dominante overwinningen voor handbaldames sv Conventus

17 februari 2013

ZWIJNDRECHT -  De handbaldames van sv Conventus zijn met een bijzonder sterk laatste deel van de competitie bezig. In een week tijd heeft het team twee dominante overwinningen weten te pakken. Vorige week dinsdag werd Unitas ’63 met tien punten verschil verslagen, waarna zondag Hellas op veertien punten achterstand werd gespeeld. Het eerste herenteam van de Zwijndrechtse club verloor zondag van Helius.

Na de overwinning eerder in de week op Unitas, kon Conventus op papier meer tegenstand van Hellas verwachten. Maar al binnen enkele minuten namen de dames van coach Connie van der Hoorn een voorsprong van een paar punten, waarna de tegenstander aanvankelijk nog iets terug leek te komen. Halverwege de eerste helft nam Conventus echter definitief afstand door niet alleen een sterke aanval, maar ook opvallend goed werk in de verdediging. Gedurende de tweede helft was de dominantie compleet. Na een 9 - 4 in de rust verzwakte Conventus niet en wist de voorsprong steeds verder uit te breiden tot een 22 – 8 stand na zestig minuten speeltijd.

Ook voor de handbalheren van Conventus leken er zondag kansen te liggen. Tegenstander Helius wist tot zondag nog maar drie wedstrijden te winnen, waar Conventus met één zege onderaan stond. De strijd ging aanvankelijk gelijk op, totdat het team van coach Hans van der Wiel in de laatste tien minuten op twee punten achterstand kwam. Met het beginsignaal van de tweede helft veranderde het spelbeeld echter sterk: door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters raakten de Zwijndrechtse heren de weg kwijt en zagen de achterstand snel oplopen. Uiteindelijk zat er niet meer in dan een 23 - 31 nederlaag.

Net als bij het eerste damesteam, werden er ook door de tweede teams ruime overwinningen gescoord. Conventus Dames 2 won zondag met 9 - 3 van De Meeuwen, terwijl het tweede herenteam met 31 – 12 goed werk deed voor het doelsaldo en daarmee de kampioenschapaspiraties in leven hield.