Leerlingen 'De Twee Wieken' met wethouder Mirck bij HVC

18 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Leerlingen 'De Twee Wieken' met wethouder Mirck bij HVC

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Wethouder Henk Mirck (Duurzaamheid) is maandag 18 februari samen met leerlingen van groep 8 van OBS De Twee Wieken op excursie geweest bij afvalenergiecentrale HVC. De excursie is in het kader van de duurzaamheidweken die basisschool De Twee Wieken organiseert.

Het programma ging om 9.00 uur van start met een presentatie en een film bij de afvalenergiecentrale aan de Baanhoekweg. Rond 10.00 uur krijgen de wethouder en de leerlingen een rondleiding door de centrale. Ter voorbereiding op de excursie hadden de leerlingen in de klas speciaal lesmateriaal behandeld.

De school wil met dit project duurzaamheid de leerlingen bewust maken van de noodzaak om zuinig om te gaan met onze wereld en hen leren wat zij daar zelf aan kunnen doen. Afvalscheiding, waterzuivering, isolatie, natuurbehoud zijn onderwerpen die tijdens de lessen besproken worden.

Wethouder Mirck gaf op 4 februari de aftrap voor deze duurzaamheidweken, die van start gingen met een warme truiendag en de verwarming een paar graden lager.

Burgemeester Maria Wiebosch-Steeman testte de kennis van de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 op het gebied van duurzaamheid door middel van een quiz. 

De duurzaamheidweken op basisschool De Twee Wieken duren nog tot en met 22 februari 2013.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.