Verjaardag vieren in de natuur

21 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Verjaardag vieren in de natuur

ZWIJNDRECHT - "Feest in de natuur. De jeugd moet meer gaan genieten van de natuur", stelt Lidy van der Lans-Exler, natuurgids bij het IVN, "en wat is er dan leuker om je verjaardag in de natuur te gaan vieren."

Sinds kort organiseert ’t Weetpunt in samenwerking met natuurgidsen van het I.V.N. en de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard op aanvraag verjaardagsfeestjes in de natuur.

De feestjes kunnen worden georganiseerd op woensdagmiddag of zaterdagmiddag, tussen half twee en half vier.

Bij aankomst hangen er slingers in de ontvangstruimte, wordt er gezongen voor de jarige, worden de cadeautjes uitgepakt, en krijgen de kinderen limonade en een traktatie. En daarna is er een grote keuze aan activiteiten voor de rest van de middag.

De verjaardagsfeestjes in de natuur zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, en zelfs voor kinderen van 12 jaar en ouder is er iets leuks te beleven.

De kosten bedragen € 50.- per middag voor maximaal 12 kinderen met minimaal 2 ouders als begeleiding, en daarbij regelt ‘t Weetpunt twee I.V.N. natuurgidsen. (Voor de € 50,-- moet o.a. het gebruik van de locatie betaald worden)

Natuurgids Lidy van der Lans-Exler heeft het programma helemaal in haar hoofd zitten: "In de winter, als het koud is, gaat de jarige met zijn gasten de natuur in met een speurtocht en opdrachten waar je warm van wordt."

"En," vertelt Lidy verder: "bij regen worden er allerlei binnen activiteiten georganiseerd, zoals een vogelquiz, nestkastjes met mozaïek beplakken, vogelvoer kettingen maken, van fietsbanden kettingen maken, met kralen er tussen. Een vogelnest bouwen van takken. Kruidenparfum maken, wilgenkransen vlechten. Zelf pijl en boog maken van wilgentakken. Waterdiertjes vangen, zoeken naar de sleutel van het mysterieuze kasteel Develstein. Hier komt geen computer aan te pas, niks online werken, maar echt in de natuur, en na afloop ga je lekker moe en voldaan naar huis. Daar kan je van dromen. Die dromen komen uit, als je verjaardag wordt gevierd bij ’t Weetpunt."

Meer info:

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.