Handbaldames sv Conventus zetten zegereeks voort

24 februari 2013

ZWIJNDRECHT -  De handbaldames van sv Conventus lijken niet te stoppen te zijn als het gaat om het pakken van overwinningen. Voor de vierde wedstrijd op rij heeft het eerste damesteam van Conventus de volle winst weten te pakken, voor de derde keer op rij met een ruime marge. Het incomplete eerste herenteam speelde zondag grotendeels een goede wedstrijd, maar gaven het lieten tijdens enkele mindere momenten de achterstand te ver oplopen.

Na 1,5 week eerder al in de uitwedstrijd tegen Unitas’63 te hebben bewezen de sterkere ploeg te zijn, hoopten de dames van Conventus zondag opnieuw punten op de ploeg uit Maassluis te kunnen pakken. De start van de wedstrijd verliep echter moeizaam, met beide ploegen die de eerste twintig minuten gelijk opgingen. Conventus kon pas tien minuten voor het eind van de eerste helft een gat slaan, wat resulteerde in een 7 - 4 stand in de rust. Dit beeld zette zich in de tweede helft voor, waarbij het gat steeds verder groeide. Net als de harde wedstrijd van 1,5 week eerder, werden de Zwijndrechtse dames ook dit keer zowel fysiek als psychisch sterk op de proef gesteld. Ondanks de vele aanvaringen met de tegenstander bleef het team de voorsprong uitbouwen tot een uiteindelijke 15 – 8 overwinning.

De verwachtingen rondom de kansen Conventus Heren 1 waren zondag aanzienlijk lager, in HWC trof het team een sterke tegenstander. Deze verwachting bleek te kloppen toen het team binnen vijf minuten al op vier punten achterstand kwam, maar toen Conventus in zijn spel kwam kon het de tegenstander goed volgen. Na het gat aanvankelijk te hebben gedicht tot slechts twee punten, hadden enkele slechte slotminuten van de eerste helft een 14 – 9 ruststand tot gevolg. Conventus begon de tweede helft opnieuw ongelukkig, met enkele afrondingen op de paal en de lat, wat het gat opnieuw iets deed groeien. Maar ook deze helft volgden er twintig minuten waarin Conventus niet voor de tegenstander onderdeed. Matig spel in de slotminuten resulteerde echter opnieuw in tegendoelpunten, met een 32 – 22 nederlaag als resultaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.