Grote opknapbeurt van de straten rondom het station

25 februari 2013 door Hennie van der Zouw
Grote opknapbeurt van de straten rondom het station

ZWIJNDRECHT - In het kader van een grote opknapbeurt van de voor- en achterzijde van het Station van Zwijndrecht, willen de NS en de gemeente Zwijndrecht, aan de achterzijde van het station Parkeer- en Reisplaatsen (P+R) voor de treinreiziger gaan aanleggen, een nieuw stuk van de snelfietsroute F16 tussen Rotterdam en Dordrecht realiseren, en een veiliger verkeersstroom voor de automobilist regelen. Door deze werkzaamheden vervallen een aantal gratis parkeerplaatsen.

Om het aantal parkeerplaatsen in deze buurt echter gelijk te houden, komen er op de hoek van de Westelijke Parallelweg en de Doctor Boutenstraat 38 gratis parkeerplaatsen bij.

Als onderdeel van deze grote opknapbeurt gaat ProRail het aantal fietsenstallingen aan de voorkant van het station met meer dan 200 stallingen uitbreiden. Voor de duur van deze werkzaamheden zullen fietsen tijdelijk gestald moeten worden bij de Jan Steenstraat. Deze tijdelijke stalling zal met borden worden aangegeven.

De herinrichting van de achterzijde van het Zwijndrechtse station, gaat volgens planning in april van start en zal hoogstwaarschijnlijk wel tot aan de zomer duren, terwijl de werkzaamheden aan de voorkant inmiddels begonnen zijn en hoogstens zes weken zullen duren.

Over deze renovatie zal binnenkort een informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.