VVGZ wint van De Zwerver en blijft koploper

25 februari 2013
VVGZ wint van De Zwerver en blijft koploper

ZWIJNDRECHT -  De flinke vorst zorgde zoals verwacht voor een beperkt programma. Vrijwel overal werd alleen op kunstgras gespeeld en de enkele (jeugd)wedstrijd die op de veel te harde velden werd afgewerkt, was niet echt een succes. Het eerste team moest dus ook op kunstgras hun competitiewedstrijd afwerken. De Zwerver uit Kinderdijk kwam op bezoek en dat is een ploeg die de Vogels niet echt ligt….

De V- side, uitgerust met fraaie vlaggen, was weer ruim vertegenwoordigd.
 
Omdat trainer Johan v.d. Werff verwachtte veel op de helft van De Zwerver te spelen, startte in vergelijking met vorige week Michael dell Avo nu wel in de basis, speelde Mike Roodhorst op het middenveld wat ten koste van Abdel Baddoe ging. Verder kon Rob Kanters door zijn kaakbreuk niet spelen en was Jeroen Bezemer geschorst. De weer herstelde Jerry Heeze en Darlison Gerardus waren de vervangers. Delli en Raymond Watamaleo zaten ook op de bank.
 
Zoals verwacht van de eerste minuut een inzakkend De Zwerver en gingen de Vogels op zoek naar een vroeg doelpunt. En die belangrijke eerste goal viel al snel. Na 10 minuten een prima corner van Aron, die door Joey net werd gemist maar Frank Wielinga stond klaar om de bal mooi in te tikken.
 
Ook daarna een aanvallend VVGZ dat probeerde de stand uit te bouwen en een tegenstander die nog niet echt aan drong. Maar dat lag natuurlijk ook aan het opnieuw prima opjagen door de Vogels, waarbij vooral Mike Roodhorst zich onderscheidde. Een paar maal liep hij zijn tegenstander keurig van de bal en zijn voortzettingen waren nu wel prima. Na zijn goede optreden bij Almkerk lijkt de jonge middenvelder na zijn dippie weer helemaal terug te zijn en dat is verheugend. Uit één van deze loopacties kwam hij goed door over links en de aangespeelde Michael kon afdrukken, maar de keeper Haksteeg redde.
 
Halverwege de eerste helft zocht De Zwerver toch meer het doel van de Vogels op en bleken de Kinderdijkers toch een aardige ploeg te hebben met bij vlagen redelijk combinatievoetbal. Maar vooral voorin miste De Zwerver de nodige stootkracht. Twee maal werd het gevaarlijk voor Gerard: eerst een te zacht kopballetje in de handen van Gerard en daarna moest de captain op een gevaarlijke diepe bal attent zijn.
 
Een kwartier voor rust leek de stand uitgebouwd worden; eerst een verdwaalde diepe bal die zomaar voor de voeten van de goed spelende Frank belandde maar hij moest schieten met zijn chocolade rechterbeen en de keeper kon redden.
 
Daarna een fraai aangesneden vrije trap van Tjardo die Jerry op de lat kopte maar werd terug gefloten wegens duwen. Net voor rust toch de 2-0: Aron had een goede actie aan de linkerkant en het leder belandde in de zestien in de voeten van Joey. Wederom draaide hij prachtig weg en drukte droog af in de korte hoek.
 
De Vogels scoort leken met een comfortabele 2-0 voorsprong te gaan rusten maar bij een corner net voor rust was de concentratie duidelijk zoek, werd er slecht gedekt en werd van dichtbij de aansluitingstreffer binnen getikt.
 
Deze aansluitingstreffer had in de tweede helft duidelijk gevolgen voor het spel van de Vogels. Er sloop wat onrust in het team; het afjagen was van duidelijk minder gehalte en De Zwerver bleef gemakkelijk op de been. De Vogels kregen in deze tweede helft slechts wat schietkansen; eerst schoot Mike Roodhorst te snel bij een vrije schietkans op de zestien en verder een goed genomen kort schot van Michael die door Haksteeg werd gepareerd. Na een kwartier raakte Jerry geblesseerd aan de enkel en was Abdel zijn vervanger. De Zwerver bleef op zoek naar de gelijkmaker maar was vooral aanvallend te zwak om het de Vogels echt moeilijk te maken. Maar dat was ook te danken aan het goed spelend verdedigingsblok dat elkaar steeds goed rugdekking gaf als De Zwerver door kwam. De laatste kans voor de Vogels was voor Joey die opnieuw de goalie op zijn weg vond en omdat ook De Zwerver niet voor wapenfeiten zorgde, bleef het een benauwde, maar dik verdiende 2-1 zege voor VVGZ.
 
Omdat de bovenste helft van 1C niet in actie kwam, zijn de Vogels nu koploper met 4 punten voorsprong op LRC, dat nog moet inhalen tegen de Pelies. Ook in de 2e periode staan de Vogels 3 punten voor op LRC en Oranje Wit en moet VVGZ in deze periode alleen nog inhalen tegen Heerjansdam thuis (30 maart).  

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.