Dag om snel te vergeten voor handbaltak sv Conventus

03 maart 2013

ZWIJNDRECHT -  De handballers van sv Conventus zullen niet graag terugdenken aan de wedstrijden van afgelopen zondag. Geen enkele van de drie seniorenteams die zondag in actie kwamen kon een overwinning in de wacht slepen.

De handbaldames van de Zwijndrechtse club speelden zondag in De Lier tegen ODIS, waar Conventus ondanks een hogere klassering in het kampioenschap thuis niet van wist te winnen. Doordat het tweede team tegelijktijdig speelde, miste het team van coach Connie van der Hoorn bovendien twee speelsters. Vanaf de eerste minuut bleek al dat Conventus niet goed in de wedstrijd zat, waarna zich al snel een achterstand vormde. Na een 13 – 5 ruststand herpakte het team zich in de tweede helft, maar ondanks dat Conventus de tweede helft wel zou winnen, werden er te weinig punten goedgemaakt en verloor het team met 23 - 16.

Voor het eerste herenteam lagen er zondag vooraf minder kansen, met de zevende plaats stond tegenstander Hercules vijf plaatsen hoger in het kampioenschap dan de thuisspelende heren. Toch ging het team er in de eerste helft vol voor, waarbij het team de eerste twintig minuten gelijk op ging en na twintig minuten zelfs een kleine voorsprong had. Vanaf dat moment brak er echter iets bij Conventus, waarna de voorsprong voor de rust in twee punten achterstand om werd gedraaid. Ook in de tweede helft kon het team zich niet herpakken, terwijl het team ook nog eens ongelukkig was met de afronding. Dit gaf de tegenstander de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden tot een uiteindelijke 28 – 18 overwinning.

Ook Conventus Dames 2 slaagde er zondag niet in om punten te pakken, het team verloor met 26 - 16 van Saturnus. Het tweede herenteam kwam zondag niet in actie, maar kan zich volgende week met een ruime overwinning al bijna tot kampioen kronen.