Eerste korfbalteams sv Conventus pakken de dubbel tegen Velox

03 maart 2013
Eerste korfbalteams sv Conventus pakken de dubbel tegen Velox

ZWIJNDRECHT -  De eerste twee korfbalteams van sv Conventus hebben zondag beiden van het Rotterdamse Velox gewonnen. In een wedstrijd waarbij er voor Conventus 1 geen belangen meer op spel stonden, was het toch de thuisploeg die Velox met een nipte nederlaag terug naar Rotterdam stuurde. De overwinning voor het tweede team op mededegradatiekandidaat Velox 2 was echter wel van groot belang.

Aangezien Conventus met een derde plaats in het kampioenschap inmiddels uitgeschakeld is in de strijd om het kampioenschap, stond er zondag alleen de eer van het Zwijndrechtse team op het spel. Dit terwijl tegenstander Velox er alles aan moest doen om degradatie te ontlopen. De eerste helft kwam moeizaam op gang, met beide teams die maar vier maal wisten te scoren. Dit beeld zette zich in de tweede helft aanvankelijk voor, totdat Conventus na een 6 – 6 stand uitliep tot 6 – 8. Het dapper tegen degradatie strijdende Velox gaf zich echter niet gewonnen waardoor het onderlinge verschil nooit groter werd dan 2 doelpunten, maar bij een 12-11 stand blies de scheidsrechter voor het einde en verliet Conventus als winnaar de zaal.

Volgende week speelt Conventus in Didam de laatste zaalwedstrijd tegen DKV, wat opnieuw een degradatiekandidaat is. Ook dan zal het team van de vertrekkende trainer/coach Benno Snaphaan zijn sportieve plicht willen vervullen.

Scores Conventus:
Maaike Hartog 2x, Niels de Kok 2x, Guus Raaphorst Danielle Winters, Sander, Verschoor, Ellen Verschoor, Thomas Streefkerk, Vincent van Gool en Priscilla Zijlmans allen 1x

In de wedstrijd van Conventus 2 tegen Velox 2 ontvouwde zich een felle strijd om de overwinning; voor beide teams was een namelijk overwinning noodzakelijk om niet in aanmerking te komen voor mogelijk degradatie. Conventus toonde uiteindelijk de beter korfballende ploeg te zijn, wat het team al met een 11 – 5 stand in de rust bewees. Aanvankelijk kon Velox dit in de tweede helft nog terugdringen tot 11 – 8, maar de Zwijndrechtse ploeg kon deze tegenaanval stoppen. Uiteindelijk won het team van coach Enno Verhoef met 18-14 en konden twee belangrijke winstpunten worden bijgeschreven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.