VV Pelikaan wint ruim van Alblasserdam

04 maart 2013
VV Pelikaan wint ruim van Alblasserdam

 

ZWIJNDRECHT/ALBLASSERDAM - VV Pelikaan heeft op zaterdag 2 maart met liefst 5-0 gewonnen Alblasserdam. De doelpuntenmakers waren Kevin de Geus, Randy Kroos (2x), Alex de Jong en Vincent de Klerk.
 
Voor de wedstrijd tegen Alblasserdam kon Pelikaan nog altijd geen beroep doen op Jelle Baan, die sinds afgelopen week wel weer de trainingen heeft hervat. Door een blessure van reservekeeper Michael Kilsdonk werd een beroep gedaan op oud eerste elftal keeper Stefan Ponstijn om als reserve keeper te fungeren.
 
De wedstrijd begon met een laag tempo waarbij beide keepers de eerste 13 minuten niks te doen kregen. In de 14e minuut kon de eerste kans worden genoteerd. Een voorzet van Randy Kroos werd net gemist door Vincent de Klerk. Alblasserdam kon de bal nog net tot corner verwerken. Uit deze corner wist Pelikaan wel te scoren. Via via kwam de bal voor de voeten van Kevin de Geus. Die bedacht zich niet en haalde uit: 1-0
 
Alblasserdam creËerde na de aftrap gelijk twee hele goede kansen. Beide keren wist keeper Rik Pomp de bal te keren. Verdedigend zou Pelikaan daarna ook niet meer in de problemen komen.
 
In de 30e minuut kwam Pelikaan op een 2-0 voorsprong. Alex de Jong stuurde Anouar Said diep die vervolgens niet zelfzuchtig was en de bal voor het intikken gaf aan Randy Kroos. Met een "scherp" geplaatst schot wist Randy Kroos te scoren: 2-0.
 
Twee minuten later kon Pelikaan wederom juichen. Nu stuurde Erwin van Dis Randy Kroos de diepte in. De voorzet van Randy Kroos werd door de doelman van Alblasserdam verkeerd ingeschat waarna Alex de Jong de 3-0 kon binnen schieten. De koek was nog niet op voor pelikaan in de 1e helft. Vlak voor rust maakte Vincent de Klerk nog 4-0.
 
De 2e helft was minder spectuculair dan de 1e helft. Pelikaan had het meeste balbezit en achterin hadden de verdedigers Thomas den Boer, Kevin de Geus, Carsten van Leeuwen en Stephan Ooms weing meer te dulden van hun tegenstanders. Pelikaan wist zelf nog 1 keer te scoren. Randy Kroos maakte zijn 2e van de middag op aangeven van Erwin van Dis: 5-0.
 
In de slotfase kreeg Pelikaan nog 2 grote kansen. Eerst werd een schot van Carsten van Leeuwen nog gered door de keeper van Alblasserdam kort daarop legde Niels van Muijen de bal goed terug op Vincent de Klerk, die niet scoorde.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.