Burgemeester opent Biesbos 2 in Walburg

05 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Burgemeester opent Biesbos 2 in Walburg

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 16 maart om 11.00 uur zal burgemeester van Zwijndrecht Mevr. M. Wiebosch-Steeman de officiële opening verrichten van het pand Biesbos 2 in winkelcentrum  Walburg, gelegen aan het parkeerterrein.

Drie organisaties hebben i.s.m. WoonKracht10 elkaar gevonden om een nuttige bestemming te geven voor het bovengenoemde pand

De drie organisaties zijn:

Leger des heils
Onder de naam “de Ontmoeting” is de benedenverdieping omgetoverd tot een zeer gezellige ontmoetingsruimte voor iedereen die behoefte heeft aan contact of zomaar een kopje koffie te drinken op donderdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur. Verder zullen zij in het pand diverse cursussen gaan organiseren. De eerste cursus is inmiddels al van start gegaan, maar men kan op ieder moment instromen! Elke maandagavond van 19.30-21.30 uur Naald & Draad. Hier kan men leren om kleding te verstellen of zelf iets heel nieuws te maken, onder gezellige en capabele leiding.

Stichting Graag gedaan
Deze stichting, tot nu toe gevestigd in de Kapitein Rietbergenflat, is een onafhankelijke stichting van vrijwilligers voor gratis advies en begeleiding voor de inwoners van Zwijndrecht, die behoefte hebben aan hulp van welke aard dan ook, zoals begeleiding naar de juiste instantie om probleem of vraag te kunnen oplossen. Ook verzorgt de stichting de aanvraagformulieren voor een voedselpakket van de Voedselbank. Iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er inloopspreekuur, zonder afspraak dus. 

Voedselbank
De Voedselbank, al vele jaren werkzaam in Zwijndrecht, had dringend behoefte aan een zelfstandige opslagruimte in Zwijndrecht en heeft deze nu gevonden in het bovengenoemde pand. Hiermee is de mogelijkheid gekomen om ingezamelde en/of geschonken voedingsmiddelen te bewaren tot de dag van uitgifte. Dit is vooral van belang als de pakketten wat magerder uitvallen dan gebruikelijk. Extra aanvulling is dan zeer welkom. De uitgiftepunten van de voedselpakketten zullen niet veranderen en blijven dus zoals zij tot nu toe zijn, nl Xiejezo, Grote Beerstraat, en Lindtse kerk, Develweg.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.