Albatros promoveert naar Overgangsklasse

11 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Albatros promoveert naar Overgangsklasse

ZWIJNDRECHT - Dankzij een 17-14 overwinning op het laag geplaatste Fiks heeft Albatros de titel in de 1e klasse E gepakt. Door het kampioenschap  promoveert de ploeg naar de Overgangsklasse, de klasse waar de ploeg ook vanaf het seizoen 2007-2008 drie seizoenen  speelde en waar nu de schotklok gehanteerd wordt.

De vrijwilligers van de Develsteinclub hadden zich geweldig uitgesloofd om de kampioenswedstrijd tot een ware happening te maken. De sporthal en kantine waren geheel rood/wit versierd en de tribune was afgeladen met een paar honderd supporters die lang moesten wachten op de eerste treffer van de thuisploeg. Via een moeizaam eerste kwartier kwam de aanstaande kampioen op stoom en nam een 10-7 voorsprong bij rust.

Na rust leek er bij 12-8 geen vuiltje aan de lucht, maar langzaam hees de in degradatienood verkerende ploeg uit Oegstgeest zich weer langszij. Bij 12-13 kwam Albatros voor het eerst op achterstand en werd het publiek wat onrustig. Gelukkig vonden de Albatrosheren gelukkig op tijd hun schot terug en met nog een paar minuten op de klok en een 16-13 voorsprong op het scorebord werd het feestje voorzichtig gestart. De ontlading bij de 17-14 treffer en het daar meteen op volgende eindsignaal  van arbiter Van Leeuwen was groot.

Trainer Karim, teambegeleider Dennis, verdere staf en de spelers Chantal, Inez, Monique, Inge, René, Ot, Leon en Mark vierden samen met hun trainingsmaatjes van Albatros 2 en met het publiek hun feestje wat later in de kantine uitbundig werd voortgezet.

Afgelopen zaterdag werden door veel teams al de laatste wedstrijden in de lopende zaalcompetitie gespeeld. De kampioenen B1 en C2 werden nog gehuldigd voor hun kampioenschap. B1, dat haar laatste wedstrijd tegen Merwede B1 met 16-8 won gaat zich vanaf nu voorbereiden op het aanstaande Nederlandse Kampioenschap op 23 maart in Enschede.

C2 kreeg bloemen en taart na haar laatste wedstrijd die met 1-7 gewonnen werd van Merwede C2.

De wedstrijden van de wedstrijdkorfbalteams leverden wisselend resultaat op. Senioren 2 en 3 verloren, maar senioren 4, A1, A2 en C1 wonnen wel.

Aanstaande zaterdag nog één zaalprogramma en dan gaan de korfballers weer naar buiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.