Puntloos weekend voor geïmproviseerde handbalteams sv Conventus

17 maart 2013

ZWIJNDRECHT -  Zowel het eerste dames- als het eerste herenteam hebben afgelopen weekend geen punten kunnen pakken. Beide teams kampten door een groot aantal afwezige of geblesseerde spelers, waardoor het veld voor een groot deel werd gevuld door spelers uit de jeugd of het tweede team. Desondanks lieten beide teams zich wel van hun goede kant zien.

Met het ontbreken van Barbara van der Hoorn, Suzan van Middelkoop en Jenny Maassen en een gelijktijdige wedstrijd van de jeugd, moest coach Connie van der Hoorn het tweede team van Conventus ‘leegplukken’ om een volledig team bij elkaar te krijgen. Met Savosa, de nummer drie in de competitie, als tegenstander zou de wedstrijd zo een moeilijke opgave worden. Het zou een kwartier duren voordat het geïmproviseerde team op elkaar ingespeeld was, waarna het team beter ging draaien en tot 7 – 5 in de rust terugkwam. De Zwijndrechtse dames konden dit spel in de tweede helft vasthouden en kwamen zelfs terug tot één punt achterstand, maar met meerdere schoten op de paal en de lat miste het team het geluk dat nodig was om het gat volledig te dichten. Ondanks de goede wedstrijd, moest er uiteindelijk wel een 14 – 12 verlies worden genoteerd.

De wedstrijd van afgelopen weekend gaat mogelijk de boeken in als Conventus’ laatste wedstrijd. Alleen indien het voor het kampioenschap nog van belang zou zijn, zou het Zwijndrechtse team nog een eerder dit jaar gestaakte wedstrijd tegen kampioenschapskandidaat Hermes over moeten spelen. Voor Conventus’ eigen positie maakt het niet uit, het team is zeker van de vijfde plaats in de poule van tien teams.

Net als de dames, kende ook Conventus Heren 1 problemen met de vaste bezetting. Dit team beschikte slechts over vijf basisspelers, wat de deur opende voor junioren. Met de combinatie van dit geïmproviseerde team, slechts één wissel en de nummer twee in het kampioenschap, Oliveo, als tegenstander wist coach Hans van der Wiel dat het een moeilijke strijd zou worden. In de eerste helft bleek al snel dat het snel spelende Oliveo een maatje te groot was voor Conventus, wat duidelijk geïllustreerd werd door de 23 – 12 ruststand. Het team gaf de moed in de tweede helft echter niet op en bleef er vol voor gaan. Mede dankzij goed werk in het doel door Brent Kool, welke acht tot negen break-outs wist te stoppen, en zelfs een doelpunt van de debuterende jeugdspeler Dennis Oosterhoff, kon Conventus lange tijd goed volgen. Een kwartier voor het eind brak het tekort aan wisselspelers het team echter op, waarna de achterstand snel opliep tot een 47 – 28 nederlaag.

Waar de beide eerste teams afgelopen weekend puntloos bleven, pakte het tweede damesteam zondag wel een punt door tegen Roda’71 gelijk te spelen.