Conventus Korfbal B1 verslaat Albatros in strijd om het kampioenschap

17 maart 2013
Conventus Korfbal B1 verslaat Albatros in strijd om het kampioenschap

ZWIJNDRECHT -  Er lijkt geen einde te komen aan de kampioenschapsvieringen bij sv Conventus. Na kampioenschappen bij de Korfbal D- en E-jeugd en Handbal D- en A-jeugd passeerde Conventus’ Korfbal B1-team afgelopen weekend het eveneens Zwijndrechtse Albatros voor het kampioenschap.

Voor het afgelopen weekend was al duidelijk dat het kampioenschap naar Zwijndrecht zou gaan, maar of de jeugd van Conventus of Albatros feest mocht vieren was nog maar de vraag. Albatros B4 wachtte zaterdag in spanning af: Als Conventus B1 zou verliezen zouden zij kampioen worden. Helaas voor de andere Zwijndrechtse vereniging won Conventus B1 met 7-5 van GKV, waardoor de B1 van Conventus kampioen werd.

Veel supporters waren meegereisd naar Gorinchem, waaronder veel spelers van het B-meiden team, een paar spelers van de A-jeugd en C-jeugd. Ook was er uiteraard veel familie van de spelers mee, die zich tijdens de wedstrijd ook lieten horen. Van tevoren waren de spelers erg zenuwachtig, zeker omdat de vorige wedstrijd tegen GKV niet eenvoudig werd gewonnen.

Ondanks dat GKV fel aan de wedstrijd begon en veel kansen kreeg, scoorden zij niet. Conventus scoorde daarentegen wel en kwam op een 2-0 voorsprong. GKV gaf echter niet op, waarna bij de rust een 2-3 voorsprong op het scorebord stond. Met slechts één doelpunt verschil kon er nog van alles in de tweede helft gebeuren. Ook na rust gaf GKV niet om, maar toch slaagde Conventus er in om de voorsprong tot 2-5 uit te breiden. Dit zou genoeg moeten zijn, maar het team heeft dit jaar al vaker een voorsprong uit hangen gegeven om vervolgens in de laatste minuut nog te scoren. De spelers en het publiek waren er dan ook allerminst zeker van dat de winst binnen was.

Door een strafworp kwam GKV weer dichterbij en werd het 3-5. Maar ook Conventus scoorde weer en zo was het verschil weer terug op drie doelpunten. Hoewel GKV nog twee keer scoorde, maakte dit door een doelpunt van Conventus niets meer uit en eindigde de strijd in een 5 – 7 overwinning.

Toen het laatste fluitsignaal klonk waren de spelers dolblij met het behaalde kampioenschap en uiteraard vierden ook de reserves het feestje mee. Nadat alle spelers een beker, chocolade en een chocolademedaille hadden ontvangen, gingen ze terug naar de kantine om daar met patatjes verder te genieten van het kampioenschap.   

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.