Goede tweede helft onvoldoende voor handbalheren sv Conventus

24 maart 2013

ZWIJNDRECHT -  Een goede tweede helft van de wedstrijd tegen het uit Naaldwijk afkomstige Westlandia heeft een verlies niet kunnen voorkomen. Het team liep tijdens de eerste helft een ruime achterstand op, waardoor het met tien punten verschil van de nummer vier uit de Hoofdklasse D verloor.

Net als een week eerder trof Conventus in Westlandia opnieuw een tegenstander uit de top van de Hoofdklasse D. De onderlinge verhoudingen werden in de openingsminuten van de wedstrijd al direct duidelijk, toen Conventus al snel op achterstand kwam te staan. Het Zwijndrechtse team had nog niet direct een antwoord op het snelle spel van Westlandia, terwijl de stugge verdediging van de tegenstander Conventus weinig mogelijkheden tot scoren bood.

Gedurende de eerste helft slaagde Conventus er in om steeds meer grip op tegenstander te krijgen, waardoor veel tegenaanvallen verstoord konden worden, maar met een 6 - 15 stand in de rust was het verschil al gemaakt. Ook in de tweede helft kon Conventus de tegenstander goed tegenhouden, terwijl het zelf in de aanval meer mogelijkheden wist te creëren en zo de tegenstander qua doelpunten goed kon volgen. Hierdoor kon Westlandia zijn voorsprong nauwelijks meer vergroten en eindigde de strijd in 20 - 30.

Voor de andere teams van Conventus zit de zaalcompetitie er al op, deze teams hervatten op 14 april de veldcompetitie. Voor het eerste herenteam betekent deze datum juist het eind het seizoen, dit team komt niet op het veld in actie.