Wethouder bezoekt educatieschip De Watervlo

28 maart 2013 door Hennie van der Zouw
Wethouder bezoekt educatieschip De Watervlo

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 3 april 2013 meert het educatieschip De Watervlo aan bij het Maasplein in Zwijndrecht. Wethouder Henk Mirck van Duurzaamheid zal om 09.00 uur het schip officieel verwelkomen. Daarna zal hij in het bijzijn van schoolkinderen samen met de professor een proefje doen. In de ochtenduren is het schip gereserveerd voor schoolkinderen.  In de middag is het schip tussen 13.00 en 16.00 uur toegankelijk voor iedereen. Dat geldt ook voor woensdag 10 april wanneer het schip in de Kuipershaven in Dordrecht ligt. 

Het educatieschip De Watervlo is geheel ingericht met één doel, het bieden van een waterbelevenis aan kinderen. Overal waar het schip aanlegt, kunnen jong en oud spelenderwijs leren over water.
 
De Watervlo is een binnenvaartschip type Kempenaar uit 1911. Vroeger vervoerde het schip zand, maar nu is het ruim volledig omgebouwd tot tentoonstellingsruimte. En niet zomaar een tentoonstellingsruimte! De kinderen worden ontvangen door Neptunus, maken een ritje met een duikboot en worden zelf echte onderzoekers! In het kader van educatieproject 'Waterwereld' zijn de afgelopen jaren al duizenden schoolkinderen ontvangen aan boord van de Watervlo. Deze kinderen leren over de kringloop van het water, de werking van een rioolwaterzuivering en bewust omgaan met water.
 
Het voormalige binnenvaartschip maakt deel uit van het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Via de Watervlo bereikt het museum mensen door heel Nederland in hun eigen omgeving. Waar het schip allemaal aanmeert, kunt u vinden op de website: www.watervlo.eu Jeugdige bezoekers zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.
 
Update: Op 4 april meert het educatiefschip De Watervlo in Zwijndrecht aan. De ligplaats van het schip is een paar honder meter opgeschoven en is niet aan het Maasplein, maar aan de Maasboulevard.
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.