Anthony van Assche en Boudewijn de Vries boeken progressie

29 maart 2013 door Ad van Herk
Anthony van Assche en Boudewijn de Vries boeken progressie

ZWIJNDRECHT - In  voorbereiding op deelname aan de Europese kampioenschappen, die van 17 t/m 21 april in Moskou plaats gaan vinden,  hebben de O & O-turners Anthony van Assche en Boudewijn de Vries deelgenomen aan de in Doha (Qatar) gehouden Challenge Cup. Bart Deurloo moest vanwege zijn in Cottbus opgelopen knieblessure afzien van deelname. Ook zijn deelname aan de Europese kampioenschappen staat hierdoor op losse schroeven.

Anthony boekte in Doha progressie ten opzichte van zijn optredens in Cottbus van het weekend daarvoor. Op het toestel ringen kwam hij slechts 0,05 pnt. te kort voor een finaleplaats. Met zijn score van 14,600 pnt. toonde hij aan op dit onderdeel op de goede weg te zijn. Ook op de brug verbeterde hij zijn resultaat. Met een puntentotaal van 13,800 miste hij op dit toestel op 0,35 pnt. na eveneens de finalestrijd.
Boudewijn stabiliseerde maar zag zijn scores op voltige en rek met een vol punt duikelen als gevolg van het tussentijds onderbreken van zijn oefeningen. Wanneer hij zijn rekoefening volledig had kunnen uit turnen was hij verzekerd geweest van een finaleplaats. Rek werd gewaardeerd met 13,150 pnt. Voltige met 12.100 pnt.
Melvin Ornek en Axel Quist komen tijdens het Paasweekend in actie bij de in Kiev georganiseerde Stella Zakharova Cup. Melvin is één van de reserves voor deelname aan het Europese kampioenschap. Bij een goed optreden in Kiev bestaat de mogelijkheid dat hij de plaats van Bart Deurloo in neemt als die vanwege zijn blessure van EK-deelname moet afzien.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.