Brugweg in top-10 onveiligste wegen

05 april 2013
Brugweg in top-10 onveiligste wegen

ZWIJNDRECHT - Ook in 2013 gaat het Verkeershandhavingsteam van de politie in het district Zuid-Holland-Zuid onder de naam 'Veilig Verkeer? Ik doe mee!' verder met de aanpak van twintig wegen waar veel ongevallen plaatsvinden.

Vorig jaar werden de wegen die toen als onveilig bekend stonden regelmatig gecontroleerd. Bij de 'nieuwkomers' onder de onveilige wegen zullen de eerste week verkeerscontroles worden gehouden. Maar ook na die eerste week is er volop aandacht voor deze wegen.

Op deze manier probeert de politie de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal ongelukken te verminderen. De veiligheid van een weg wordt bepaald door te kijken naar het aantal ongelukken met en zonder slachtoffers in de jaren 2010, 2011 en 2012.

In de lijst van twintig onveiligste wegen staan nieuwe. De tien wegen die daardoor uit de lijst zijn verdwenen worden nog wel door de politie in de gaten gehouden.

De politie hoopt dat de weggebruikers door de controles zich er bewust van zijn dat zij zojuist reden over een van de gevaarlijkste verkeerspunten in het district Zuid-Holland-Zuid. Verder hoopt de politie dat de weggebruikers helpen het verkeer veiliger te maken onder het motto ‘Veilig verkeer? Ik doe mee!’.

De belangrijkste oorzaken voor ongevallen zijn overigens het niet verlenen van voorrang, onvoldoende afstand houden en het verkeer van rechts geen doorgang verlenen. Ook komt het regelmatig voor dat bestuurders de macht over zijn of haar stuur verliezen. Snelheid speelt bij al deze oorzaken van ongevallen mede een grote rol.

Top 20 gevaarlijkste wegen in de regio:

1.  Burgemeester Keijzerweg - Papendrecht
2.  Brouwersdijk – Dordrecht
3.  Banneweg - Gorinchem
4.  Laan der Verenigde Naties – Dordrecht
5.  Merwedestraat – Dordrecht
6.  Krispijnseweg – Dordrecht
7.  Nieuwe Wolpherensedijk – Gorinchem
8.  Galileilaan – Dordrecht
9.  Brugweg – Zwijndrecht
10. Oranjelaan – Dordrecht
11. Langeweg – Zwijndrecht
12. Antoniuslaan – Hendrik-Ido-Ambacht
13. Newtonweg – Gorinchem
14. Provincialeweg – Dordrecht
15. Overkampweg – Dordrecht
16.  Koninginneweg – Zwijndrecht
17.  Dubbeldamseweg Zuid – Dordrecht
18.  Noordendijk – Dordrecht
19.  N3 – Dordrecht/Papendrecht
20.  N214 - Alblasserwaard

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.