Double Stars eerste tegenstander Zwijndrechtse honkballers

11 april 2013
Double Stars eerste tegenstander Zwijndrechtse honkballers

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 13 april start voor de honkballers van Zwijndrecht het nieuwe honkbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen Double Stars uit Heiloo. Voor het eerst in het 47-jarig bestaan speelt Zwijndrecht dit seizoen in de Overgangsklasse, de op een na hoogste afdeling in de Nederlandse competitie. En behoort daarmee tot de beste twintih teams in Nederland.

De promotie naar de Overgangsklasse heeft vele veranderingen veroorzaakt voor de honkbalselectie van Zwijndrecht. Allereerst is er een aantal nieuwe spelers bijgekomen, die de ploeg op de gewenste sterkte hebben gebracht. De coaches Marc Verkerk en Maurice Mauricio zijn uiterst tevreden over hun nieuwe selectie.

Hun werpersstaf, de basis van het team, bestaat nu uit zeven werpers, waardoor het mogelijk is om zowel op zaterdag als op zondag (in de Overgangsklasse worden in het weekend dubbele wedstrijden gespeeld) volledig voor de winst te gaan. Gekoppeld aan een dubbele bezetting voor iedere andere veldpositie en een gevaarlijke slagkracht verwachten de coaches dat hun team in dit eerste seizoen in de  Overgangsklasse direct goed gaat meedraaien.

Een andere verandering is het gebruik van houten knuppels. Een verplichting in de Overgangsklasse. Vele seizoenen speelde Zwijndrecht met aluminium knuppels, maar door de promotie moet nu hout gebruikt gaan worden. In de regel heeft dit tot gevolg dat de ballen minder hard geslagen worden en de wedstrijden sneller verlopen.

Zwijndrecht hoopt dat de positieve berichtgeving over de recente prestaties van het Nederlands honkbalteam in de World Baseball Classic zal leiden tot meer toeschouwers bij haar thuiswedstrijden op Bakestein. Ieder weekend speelt Zwijndrecht nu een thuiswedstrijd op zaterdag of op zondag. Daardoor is er in Zwijndrecht nu ieder weekend tophonkbal te zien.

Zaterdag is de vuurdoop in de nieuwe Overgangsklasse tegen een volledig onbekende tegenstander (Double Stars). Om 14.30 uur zal de eerste wedstrijd geopend worden door voormalig voorzitter erelid Leo van den Boomgaard sr.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.