Albatros wint belangrijke wedstrijd van Dindoa uit Ermelo

15 april 2013 door Hennie van der Zouw
Albatros wint belangrijke wedstrijd van Dindoa uit Ermelo

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft het vlaggenschip van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros degradatiekandidaat Dindoa verslagen. De reserves en A1 verloren echter en kunnen zo de kampioensplannen in de koelkast zetten.

Het eerste team begon gemakkelijk scorend aan de wedstrijd en nam een 5-2 voorsprong tegen Dindoa uit Ermelo. De veelvuldig fluitende arbiter beloonde de ploegen met maar liefst 10 strafworpen, Ot Huyser mocht er vier verzilveren.
 
Na rust leek het gat groot genoeg 15-10, maar Dindoa gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 15-13. De Ermelose ploeg kon echter niet doordrukken en er werden twee belangrijke punten binnen gehaald, 18-15. Op het winderige veld kwam elke Albatrosser tot scoren. Albatros staat nu op een gedeelde tweede plek met 11 punten, maar nog altijd vier punten verwijderd van de kritieke zevende plaats. 
 
De reserves kwamen al snel op achterstand tegen Swift en de scorende heren gaven niet thuis. Er was te weinig afvang en een slechte afronding. Swift had meer ervaring met spelen op een winderig veld en koos elke keer voor de juiste kant om af te ronden en schoten met scherp. Bij een verschil van zes punten was het verzet gebroken. Hierdoor is het kampioenschap uit het zicht.
 
Ook A1 verspeelde kansen op het kampioenschap. Er werd met 10-14 verloren van AW.DTV uit Amsterdam. Junioren A2 wist wel te winnen in een spannende wedstrijd. Zij versloegen PKC A4 met 11-10.
 
Ook junioren A3 en A4 wisten punten te pakken. A3 won tegen een fysiek GKV met 9-4 en A4 won in een zeer spannende wedstrijd met 5-6 van OZC.
 
Opvallende uitslagen waren er voor D3 dat gemakkelijk van ACKC D3 won, 6-0. Ook D4 won ruim, zij versloegen Merwede met 1-7. F1 wist maar liefst 12 keer te scoren tegen PKC en won met 6-12 van PKC. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.