Albatrosteams op titelkoers

29 april 2013 door Hennie van der Zouw
Albatrosteams op titelkoers

ZWIJNDRECHT - De korfballers van een flink aantal Albatrosteams liggen nog altijd op titelkoers. Senioren 3 boekte een regelmatige overwinning op HKC 3: 14-9. Judith Pruysen maakte haar rentree op het korfbalveld na een lange revalidatie sinds haar kniekwetsuur van december 2011.

B4 nam revanche op de verloren zaalwedstrijd tegen Conventus B1 en won duidelijk met  3-8. C1 klopte TOP C1 met 12-2 en Steffi La Grand scoorde vier keer.
 
F1 kwam langzaam op gang tegen PKC F1, maar kwam net op tijd weer op stoom: 7-6. Ook F2 en F4 blijven winnen en lijken de titel te kunnen pakken.  D1 verloor weliswaar met 9-2 van GKV D1, maar houdt de titel in het vizier.
 
B1 speelde een beladen wedstrijd tegen HKC B1 en trok de wedstrijd met 9-7 over de streep. Door het verlies  van koploper Fortis is de koppositie toch weer binnen bereik.
 
Het is Albatros 1 niet gelukt om DSC van het kampioenschap af te houden. Hoewel de ploeg van Karim Ratoube brutaal de leiding nam en met 6-9 ging rusten kwamen de kwaliteiten van de aanstaande kampioen in de tweede helft boven drijven. Zodoende bleef de winst, weliswaar geflatteerd, met 20-15 in Eindhoven.
 
A1 won de verre uitwedstrijd bij BEP in Purmerend met 13-16. De ploeg die op vier plaatsen gewijzigd was door blessures en vakantie keek bij rust tegen een 7-3 achterstand aan, maar knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. Kristie van der Linden scoorde vier keer.
 
De grootste overwinning kwam op naam van senioren 2 dat Maassluis 3 met 5-17 afdroogde. Na een 4-11 ruststand scoorde de thuisploeg in de allerlaatste minuut haar eerste treffer van de tweede helft. 
 
Prima overwinningen waren er zaterdag voor de meiden van B5 en B6 die respectievelijk Voltreffers B1 en Oranje Wit B4 versloegen.
 
Komend weekend wordt er niet gekorfbald vanwege de meivakantie. Ook de trainingen staan deze week op een laag pitje.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.