Jordi Hagenaar pakt goud bij toestelturnen voor talenten

13 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Jordi Hagenaar pakt goud bij toestelturnen voor talenten

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend vond in Vught de eerste reeks van de twee halve finales individueel toestelturnen voor jongens en heren plaats. Bij dit treffen konden de turners van de ere- talenten-  en 1ste divisie de startbewijzen bemachtigen voor deelname aan het Nederlands kampioenschap.

De Zwijndrechtse Gymnastiek Vereniging O & O was hierbij met een groot aantal jongens vertegenwoordigd in diverse categorieën.
 
Jordi Hagenaar overtuigde bij de instappers van de talentendivisie. Met overmacht pakte hij met 115,95 pnt. het goud en wist daarbij op zes onderdelen door te dringen tot de toestelfinale.
 
Bij de pupillen van de talentendivisie was het Martin Mange die het goud voor zich op eiste. Zijn score bedroeg 101,95 pnt. en pakte verder vijf tickets voor de toestelfinales. In deze categorie drong Luuk Huernink eveneens door tot de meerkampfinale en veroverde twee toestelfinales.
 
In de 1ste divisie trok Gijs Peeters bij de pupillen aan het langste eind. Met 106,35 pnt. was het goud voor hem en completeerde zijn succes met vijf toestelfinales. In deze klasse was het brons voor Wesley de Haas die hieraan zes toestelfinales toevoegde. Ook Dennis Swinkels schaarde zich onder de meerkampfinalisten en gaat verder zijn krachten meten in drie toestelfinales.
 
In de jeugdcategorie van de 1ste divisie was de hoogste trede van het ereschavot voor Dyon Purperhart. Zijn puntentotaal kwam uit op 68,65 pnt. Met dit resultaat lag hij ook beslag op zes toestelstartbewijzen.
 
Bij de instappers van de 1ste divisie eindigde Yuri Visser net buiten het podium. Met 101,55 pnt. eindigde hij als vierde voor de meerkampfinale en plaatste hij zich tevens voor een tweetal toestelfinales.
 
Verder drongen tot de finalestrijd door Mitchel de Haas en Joas van Waardenberg (beiden benjamins – Talentendivisie), Bradley Noordzij en Sjoerd van Veldhuiden (beiden jeugd – eredivisie), Thijs Oosterling, Jelle van Leeuwen en Jens van der Helm (allen junior-I – eredivisie), Danny Hamann en Frank Rijken (beiden junior-II – eredivisie), Axel Quist (senior – eredivisie), Roel van der Beek en Erik Gàl (beiden senior 1ste divisie).
Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.