Standaard jeugdteams Albatros op titelkoers

13 mei 2013
Standaard jeugdteams Albatros op titelkoers

ZWIJNDRECHT -  Alle vijf standaardteams in de jeugdcategorieën B tot en met F bij de korfbalvereniging Albatros gaan op voor het kampioenschap.  B1 maakte geen fout bij PKC B2 (11-14) en gaat op 25 mei met Fortis B1 uitmaken wie deel mag nemen aan het Nederlands Kampioenschap.

C1 heeft de titel officieel al binnen na de 0-8 winst bij Vitesse C2 , maar viert het feestje pas over een paar weken in de thuiswedstrijd tegen ADO. D1 had het in de eerste helft lastig tegen DVS D1 (1-0 via een doelpunt van Matthijs Nelisse), maar in de tweede helft werden de kansen beter afgemaakt: 4-2. 
E1 was op het Swifttoernooi in Middelburg al lekker op dreef en verraste afgelopen zaterdag koploper  Merwede E2 (7-4). De ploeg van Inez en Esther van Herpen kan nu nog gedeeld kampioen worden. 
F1 maakte geen fout en klopte Merwede F1 met 4-5. Het kampioenschap wordt in de laatste thuiswedstrijd gevierd!
Ook op titelkoers bleven senioren 6, B2, B4  en F2. Senioren 6 had geen problemen met Vitesse 5 (12-17) en B2 klopte GKV B2 met 8-4. De thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar B2 wordt bepalend voor de titel. B4 versloeg Good Luck B3 met 4-2 en is nog altijd ongeslagen.
Voor F2 is er na de 1-10 winst bij Vitesse F2 geen vuiltje aan de kampioenslucht!
Albatros 1 kon het in de tweede helft niet meer bolwerken tegen het steeds beter spelenden Nieuwerkerk. Werd de uitwedstrijd nog gewonnen, dit keer waren de blauwen met 14-20 te sterk.  Albatros treft in de laatste twee wedstrijden ploegen die nog net onder hen staan en kan daarin het Overgangsklasseschap veilig stellen.
De grootste uitslag bij de jeugd kwam afgelopen zaterdag op naam van E3 dat met 0-15 won. Thomas Barendregt scoorde maar liefst 8 keer. 
Bij de A-jeugd was er winst voor A4 en A6 en bij de senioren voor senioren 2 en 4. Albatros 3 gaat met Oranje Nassau uitmaken wie het kampioenschap in de reserve 3e klasse gaat binnenhalen.
A1 en A2 verloren allebei en moeten de laatste weken door blessures en afwezigheid in veel wisselende samenstellingen spelen. A.s. donderdag haalt A2 in tegen ACKC A1.
Afgelopen donderdag nam een twintigtal Albatrosteams deel aan een zonnig en zeer geslaagd Swifttoernooi in Middelburg. Komend weekend gaat de Albatrosjeugd op kamp naar Boxtel en wordt er dus niet gekorfbald. We hopen dat de grote groep kinderen en hun leiders lekker weer hebben!
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.