Burgemeester heet ‘naturalisandi’ welkom

15 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Burgemeester heet ‘naturalisandi’ welkom

ZWIJNDRECHT - Afgelopen maandag was het zover; 18 volwassenen en 3 kinderen verkregen op feestelijke wijze het Nederlanderschap en werden daarbij persoonlijk welkom geheten en gefeliciteerd door de Burgemeester. Het ging om personen van uit onder andere Afghanistan en Australië tot aan Ethiopië, die om verschillende redenen het Nederlanderschap hadden aangevraagd, bijvoorbeeld vanwege relatie, het werk of als vluchteling.

Wij vroegen om een korte reactie:
 
Angila Khodamani uit Afghanistan.
‘Ik vind het leuk om nu Nederlander te zijn. Ik ben geen Afghaanse meer, maar ik hecht ook niet zo veel aan nationaliteit, ik ben gewoon een mens. Ik vind de Nederlanders altijd heel behulpzaam en ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier te gaan studeren. Mijn vader was zelf docent in Afghanistan, maar naar school gaan mocht ik toen niet. Nu studeer ik volgend jaar af voor mijn HBO-opleiding (financiële richting)! Een ander bijkomend voordeel is dat het reizen veel makkelijker gaat met een Nederlands paspoort. Dus ik ga binnenkort naar mijn
familie in Londen!’
 
Rajini Maudho uit de Eilanden Republiek Mauritius.
Ook Rajini is blij met haar nieuw verkregen nationaliteit, al had zij ook graag haar oude nationaliteit behouden naast de Nederlandse. Zij typeert Nederlanders, net als Angila, als heel sociaal en hulpvaardig. Ze praten volgens haar minder over materiële zaken dan mensen in Mauritius en zijn minder gericht op status. Typisch Nederlands vindt zij de kleur oranje. Ook het makkelijker kunnen reizen noemt zij als een groot voordeel. Haar eerstvolgende reis gaat natuurlijk naar Mauritius!
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.