GroenLinks maakt zich zorgen over onderhoud en beveiliging van beelden in Zwijndrecht

11 maart 2013
GroenLinks maakt zich zorgen over onderhoud en beveiliging van beelden in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - De fractie van GroenLinks maakt zich zorgen over het onderhoud en de beveiliging van de beelden in Zwijndrecht en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Beveiliging openbare kunst schiet te kort
GroenLinks is blij dat het college bezig is met een inventarisatie van het kunstbezit, zodat duidelijk is welke kunst zich waar in de gemeente bevindt. GroenLinks is echter minder gelukkig met het onderhoud en de beveiliging van de beelden in de openbare ruimte.

Begin februari is het beeld “Cyrano de Bergerac” gestolen. Een jaar eerder is een deel het beeld “Le Couple” uit het Noordpark verdwenen. De beelden in Zwijndrecht worden momenteel volgens GroenLinks op geen enkele wijze beschermd.

De fractie vindt dat de beelden tenminste één soort beveiliging tegen diefstal moeten hebben, te denken valt aan forensische markering en het slijptol bestendig maken van een kunstwerk. Momenteel is de beveiliging op hetzelfde niveau als een huis waarvan de deur opstaat.

Onderhoud is ook een aandachtspunt
Verder wil GroenLinks dat het onderhoud van de beelden wordt verbeterd. De huidige situatie waarbij alleen noodreparaties worden uitgevoerd, doet afbreuk aan de status die de gemeente aan o.a. het Beeldenpark heeft toegekend.

Wat gaat GroenLinks hier aan doen?
De fractie van GroenLinks zal in de begroting zoeken naar mogelijkheden om haar wensen tot uitvoer te kunnen brengen. Verder zal er, bijvoorbeeld samen met de vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers, worden gekeken naar welke vorm van beveiliging het beste past bij welk beeld.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.