Afscheid burgemeester Wiebosch-Steeman

22 mei 2013
Afscheid burgemeester Wiebosch-Steeman

ZWIJNDRECHT - Op dinsdagavond 21 mei 2013, was de openbare receptie ter gelegenheid van het afscheid van mevrouw Maria Wiebosch-Steeman afscheid als waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht.

Mevrouw Wiebosch begon op 9 november 2012 als waarnemend burgemeester. Ze volgde Antoin Scholten op die benoemd werd tot burgemeester in Venlo. De afgelopen maanden zette mevrouw Wiebosch zich met veel energie in voor de gemeente Zwijndrecht. Daarbij zocht zij naar verbinding tussen diverse partijen en legde de nadruk op het contact met de samenleving.

Openbare afscheidsreceptie
Het afscheid vond plaats tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 21 mei 2013 om 21.00 uur in het gemeentehuis van Zwijndrecht. Na een korte bespreking van diverse agendapunten stond het afscheid van mevrouw Wiebosch centraal. Na deze vergadering vond er een openbare receptie plaats in de trouwzaal van het oude gemeentehuis. Hier waren inwoners en relaties uit Zwijndrecht tot 22.30 uur van harte welkom om mevrouw Wiebosch persoonlijk de hand te schudden.

Installatie nieuwe burgemeester
De gemeenteraad van Zwijndrecht had woensdagavond 20 maart 2013 besloten om Dominic Schrijer bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor voordracht voor benoeming door de kroon tot burgemeester van Zwijndrecht. Onder voorbehoud van het Koninklijk Besluit vindt tijdens een bijzondere raadsvergadering op maandagavond 27 mei de installatie plaats van de nieuwe burgemeester.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.