Pelikaan 3 pakt de dubbel

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Pelikaan 3 pakt de dubbel

ZWIJNDRECHT - Nadat het 3e elftal van Pelikaan al eerder een zeer overtuigend kampioenschap in de 2e klasse had behaald (15 punten voor op de nummer 2 en met exact 100 gemaakte doelpunten),  gaat seizoen 2012-2013 de boeken in als een seizoen om niet snel te vergeten. Na een overwinning op Meerkerk 2 afgelopen zaterdag kwam daar ook nog eens de beker voor reserveteams bij. Een geweldige prestatie waar Pelikaan 3 oprecht trots op mag zijn!

De bekerfinale tussen Meerkerk 2 en Pelikaan 3 werd een wedstrijd van spanning en de nodige strijd, maar zonder al te veel hoogtepunten. Ondanks dit zat de sfeer er goed in op het sportpark van Papendrecht. In de eerste helft had Pelikaan de overhand, maar was het Meerkerk dat er aan de hand van de lange bal een aantal keer gevaarlijk uitkwam, met een paar goede reddingen van de doelman Martin van Yren tot gevolg. In de tweede helft werd de druk door Pelikaan opgevoerd en was het de beurt aan de keeper van Meerkerk om zich te onderscheiden. Zodoende bleef het 0-0 na 90 minuten.

Ook in de eerste helft van de verlenging vielen er geen doelpunten en zo leek de wedstrijd langzamerhand af te steven op een strafschoppenserie. Zover kwam het echter niet! Het was Pascal  Hameete die na een knappe individuele actie eindelijk de doelman van Meerkerk wist te passeren (1-0!). Hierna waren er nog wel enkele (kleine) mogelijkheden om deze voorsprong verder uit te breiden en de zege definitief veilig te stellen.  Zover kwam het niet en was de 1-0 winst voldoende om de beker in ontvangst te mogen nemen.  Trainer Randall Neeskens kan met zijn staf en team terug kijken op een geweldig seizoen.  Namens het team en de staf een dankwoord aan alle supporters en aan VV Papendrecht en hun vrijwilligers voor hun goede ontvangst.

Foto: Koos Pomp

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.