Tien jeugdteams kampioen bij korfbalbalvereniging Albatros

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Tien jeugdteams kampioen bij korfbalbalvereniging Albatros

ZWIJNDRECHT - Alle jeugdselectie teams van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden. Daarnaast werden ook B4, F2, F4, senioren 3 en 6 kampioen.

Alle jeugdselectie teams mochten afgelopen zaterdag het kampioensschap vieren. B1, C1, D1, E1 en F1 werden allemaal kampioen. B1 was ondanks een 0-1 achterstand vervolgens op alle fronten beter dan Fortis. Na rust (4-2) was er een lange periode waarin beide aanvallen niet tot scoren wisten te komen. Toen Fortis eindelijk scoorde ging Albatros meescoren en werd de wedstrijd met 9-4 gewonnen. Dus opnieuw een kampioenschap en deelname aan het NK op 15 juni bij Merwede!

C1 won in een saaie wedstrijd, waar C1 overduidelijk de beste was, van ADO C1. Met maar liefst 18-0 veegde C1 ADO van het veld. D1 kende een moeilijke start op het gras bij Korbatjo, maar won uiteindelijk ruim, 3-12. Ook bij E1 kwam het scoren langzaam op gang, bij de eerste keer wisselen stond het scorebord nog op 0-0. Maar mede dankzij drie doelpunten van Marèl de Heer werd er met 1-5 gewonnen bij GKV E2.

Een hele happening was er gaande op veld 5 waar F4, F1 en F2 achtereenvolgens kampioen werden. Trotse ouders en hele blije kinderen. Mart Joosten deelde de bloemen uit bij F2 en de kinderen waren helemaal beduusd! F1 won van Vriendenschaar met 9-6. F2 won met 6-1 van OZC F1. F4 speelde tegen Oranje Zwart en won met 8-1.

Naast deze teams mochten B4, senioren 3 en senioren 6 ook bloemen in ontvangst nemen. B4 won gemakkelijk van PKC, 15-2. Ook senioren 6 had geen moeite met de tegenstander, zij wonnen met 19-5 en kon betrapt worden op galeryplay. Senioren 3 had het lastiger tegen directe concurrent Oranje Nassau 2 en kwam in de beginfase twee doelpunten achter. Nar de ruststand van 6-6 nam Albatros het voortouw en moest de thuisploeg proberen aan te klampen. Dat lukte een paar maal, maar toen aanvoerde Wim van Huizen in de laatste vijf minuten twee keer van afstand scoorde was het kampioenschap voor de ploeg van Christiaan Naaktgeboren een feit. Een geweldig prestatie voor senioren 3 dat nu promoveert naar de reserve 2e klasse.

Het vlagenschap speelde een belangrijke wedstrijd tegen SDO uit Kamerik. In een rommelige wedstrijd wist Albatros 2 punten te pakken (19-17) en heeft nu nog 1 punt nodig voor handhaving. Gaby Boom, Chantal Cornfield, Monique van der Net, Ot Huyser en teambegeleider Dennis den Hartog namen afscheid van het thuispubliek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.