Joyrider aangehouden in de Charlotte de Bourbonstraat

28 mei 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Agenten hielden een 18-jarige joyrider aan, nadat hij op maandagochtend wegvluchtte bij een verkeerscontrole op de Koninginneweg. De auto, die door een aanrijding total loss raakte, had hij meegenomen zonder toestemming van de eigenaar.

De agenten zagen de jonge bestuurder rijden tijdens een verkeerscontrole in het kader van 'Veilig verkeer? Ik doe mee!' op de Koninginneweg in Zwijndrecht. Toen hij een stopteken kreeg ging hij er vandoor, waarbij hij bijna 90 km/u reed waar een maximumsnelheid van 30 km/u geldt. Agenten volgden de 18-jarige Zwijndrechter die meerdere verkeersovertredingen pleegde. In de Lodewijk van Nassaustraat raakte hij de macht over het stuur kwijt, met een aanrijding tegen een stoeprand als gevolg.
 
De bestuurder bleef ongedeerd en probeerde nog weg te rennen, maar ver kwam hij niet. Een motoragent ging te voet achter de verdacht aan toen hij via een steegje in de Charlotte de Bourbonstraat probeerde te ontkomen. De 18-jarige werd snel in zijn kraag gevat.
 
De jonge bestuurder had geen rijbewijs en wordt verdacht van joyriding en het plegen van meerdere verkeersovertredingen, waaronder de snelheidsoverschrijding. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.