Dominic Schrijer voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zwijndrecht

21 maart 2013
Dominic Schrijer voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - De gemeenteraad van Zwijndrecht heeft woensdagavond 20 maart besloten  om de heer Dominic Schrijer bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor voordracht voor benoeming door de kroon tot burgemeester van Zwijndrecht.

Advies van de vertrouwenscommissie
De gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie benoemd met de opdracht te komen tot een advies aan de gemeenteraad. De commissie heeft op woensdag 20 maart 2013 de gemeenteraad haar bevindingen meegedeeld. Op basis van die bevindingen draagt de gemeenteraad Dominic Schrijer voor bij de minister. Daarmee spreekt de raad de wens uit dat Dominic Schrijer de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht wordt.

Wie is Dominic Schrijer?
Dominic Schrijer (46) is consultant voor KplusV organisatie advies op het gebied van innovatie en ondernemerschap in de publieke sector. Hiervoor was hij wethouder en loco burgemeester in Rotterdam (van 2006 tot 2011) en dagelijks bestuurder in de deelgemeente Rotterdam-Charlois (van1998 tot 2006). Hij studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Dominic Schrijer is getrouwd en heeft drie kinderen.

Voordracht door de minister
Met de voordracht van Dominic Schrijer door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.
Het streven is om de nieuwe burgemeester op 27 mei 2013 te installeren als burgemeester.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.