Koninklijk Besluit benoeming burgemeester Schrijer

21 mei 2013
Koninklijk Besluit benoeming burgemeester Schrijer

ZWIJNDRECHT - Op 17 mei 2013 is de heer D. Schrijer bij Koninklijk Besluit benoemd tot burgemeester van Zwijndrecht. De Commissaris van de Koning, de heer J. Franssen, beëdigt hem tijdens een buitengewone raadsvergadering op maandag 27 mei 2013 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
 
De heer Schrijer is zijn politieke loopbaan gestart als dagelijks bestuurder in de deelgemeente Rotterdam-Charlois (1998-2006) en als wethouder en locoburgemeester in Rotterdam (2006-2011). Hij studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en was tot zijn benoeming in Zwijndrecht consultant op het gebied van innovatie en ondernemerschap in de publieke sector. De heer Schrijer volgt waarnemend burgemeester M. Wiebosch-Steeman op.
 
Inwoners welkom op receptie
Op de installatieavond is de publiekshal vanaf 19.15 uur open voor publiek. Bezoekers kunnen hier de installatie live volgen op een videoscherm. Hierna kunnen zij de burgemeester ontmoeten tijdens de openbare receptie vanaf 20.30 uur.
 
Netwerkbijeenkomst
Als bestuurder in Rotterdam heeft de heer Schrijer veel relaties opgebouwd. Om meer verbondenheid te creëren tussen Zwijndrecht en Rotterdam komen ondernemers en maatschappelijke relaties uit beide gemeenten maandagavond 27 mei bij elkaar in de trouwzaal van het gemeentehuis. Hier kunnen zij met elkaar kennis maken, de installatie volgen en na afloop de openbare receptie bezoeken.
 
De gemeente Zwijndrecht behoort samen met de gemeente Albrandswaard tot de eerste gemeenten met een door de Koning benoemde burgemeester.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.