VVGZ mist promotie maar kijkt trots terug op seizoen

02 juni 2013
VVGZ mist promotie maar kijkt trots terug op seizoen

ZWIJNDRECHT - VVGZ en CSV Apeldoorn speelden afgelopen zaterdag de finale om een plek in de hoofdklasse en vooraf was duidelijk: het was voor beide ploegen erop of eronder. Door de schorsingen van Rob Kanters en Jeroen Bezemer begonnen de Vogels met de volgende basiself: v.d. Borst- Gerardus, v.d. Heuvel, Heeze, Wielinga- Baddoe, Dell Avo, Hooftman- Zandstra, Kleijn, Cromarty. Een toch wel verrassende basisplaats voor de youngster Zoey, die vanwege zijn balvastheid de voorkeur kreeg boven o.a. Mike en Aron.

Het door John van Loen getrainde CSV Apeldoorn met o.a. oud- international Yildirim in de gelederen had zich toch enigszins aangepast aan de Vogels. De twee vaste aanvallers zaten beide op de bank en eerdergenoemde Yildirim speelde nu in de punt van de aanval. Al na twee minuten een kleine mogelijkheid voor Dell Avo, die de bal echter net niet genoeg mee kreeg. Na vijf minuten het eerste wapenfeit voor Apeldoorn maar het schot van de middenvelder zeilde naast. Het was de opening van een wedstrijd waarbij het sterker geachte Apeldoorn een zenuwachtige indruk maakte en steeds goed werd opgejaagd door het felle VVGZ. Daarbij kwam Abdel een paar maal goed door aan de rechterkant wat een paar corners opleverde.

Eén van deze corners bracht Zoey heel goed in de doelmond en kwam voor de voeten van Joey, de met links de bal echter verkeerd raakte.

Na 11 minuten waren de Vogels weer dicht bij een voorsprong: de slim spelende en steeds aanspeelbare Michael bracht Joey goed in stelling en zijn harde schot vanaf rechts trof de paal.

Na het eerste gedeelte van de 1e helft kreeg CSV de wedstrijd beter onder controle. Het had nu wat langer balbezit en zocht rustig naar openingen, maar het leidde echter tot geen enkele kans waarbij Darlison zich weer onderscheidde en zijn snelle opponent geen kans gaf. VVGZ bleef ook op zoek naar een doelpunt maar kwam aanvankelijk ook niet verder dan een paar kleine mogelijkheden. Na 34 minuten vanuit het niets de voorsprong voor CSV. Een vrije trap vanaf links ging over alles heen en werd door een goed naar binnen gekomen Apeldoorner binnen geknikt en zo was de eerste kans voor Apeldoorn ook meteen een doelpunt.

Meteen daarna een grote kans voor de Vogels: een goede voorzet van Dell Avo werd bij de tweede paal door Joey goed de doelmond ingekopt en Axel kwam net tekort om binnen te knikken achter de reeds verslagen goalie.

Vervolgens een snoeihard schot van Delli, dat net voorlangs ging en daarna nog twee goede kansen voor VVGZ: Joey met een harde lage voorzet die net werd gemist door Delli en een prachtig schot van de onvermoeibare Dimitri van buiten de zestien, die door de doelman uit de kruising werd getikt.

Zo eindigde deze eerste helft in een 0-1 achterstand voor de Vogels waarbij VVGZ zeker niet de mindere ploeg was maar uit 5 kansen niet wist te scoren en Apeldoorn slechts aan 1 kans genoeg had.

Na rust Aron voor de zeker niet onverdienstelijk spelende Zoey. Aron ging nu vanaf links spelen en Delli verhuisde naar rechts. Aron bracht wat meer snelheid in de ploeg en liet meteen van zich spreken maar zijn schot werd door de doelman gepareerd. Daarna een corner waarbij vlak voor de ogen van de referee Jerry in de doelmond naar beneden werd getrokken en dat leverde een strafschop op, die door Dimitri onberispelijk werd binnen geschoten.

Een snelle gelijkmaker dus en de vele Vogelssupporters waren benieuwd of daar een vervolg aan kon worden gegeven.

Nadat Joey eerst nog voorlangs had geschoten kreeg hij na bijna een kwartier de grootste kans op de voorsprong: een prachtige pass van Delli bereikte Joey die met een geweldige borst aanname zijn tegenstander te slim af was en de keeper met een prachtige halve volley passeerde, maar wederom was het houtwerk de sta-in-de-weg.

Net als in de eerste helft ebde ook nu het overwicht van de Vogels langzaam weg. Het aan alle kanten vertragende CSV kon nog maar moeilijk vast gezet worden en het veld werd steeds langer. Apeldoorn kreeg steeds meer vrije trappen mee die steevast werden genomen door de linksback met de uitstekende trap maar tot een doelpunt leidde dat niet en bovendien behoedde Gerard met een enkele mooie redding de Vogels voor een achterstand. Een kwartier voor tijd Mike Roodhorst voor Michael dell Avo maar meteen daarna sloeg het noodlot toe: een ogenschijnlijk niet zo zware overtreding van Jerry op het middenveld leidde tot rood, waarbij een gele kaart meer op zijn plaats was geweest. Met 10 man moesten de Vogels op jacht naar de voorsprong en natuurlijk moest daarbij risico worden genomen.

Tien minuten voor tijd maakte CSV daar dan ook dankbaar gebruik van: na een pass vanuit het middenveld werd Axel op snelheid geklopt en maakte de spits alleen voor Gerard geen fout.

Na de 1-2 was de wedstrijd gespeeld, kreeg Aron wegens een flinke schop direct rood en eindigden de Vogels, waar Tycho nog voor Delli het veld in kwam, met 9 man en speelde Apeldoorn simpel de wedstrijd uit. De ploeg, die zeker niet groots speelde en na afloop veel bewondering had voor het spel van de Vogels, speelt dus ook komend seizoen in de hoofdklasse.

VVGZ mag terugkijken op een prima wedstrijd waarbij ze alles gaven, een aantal kansen creëerden maar waarbij het geluk ontbrak.

Het was de afsluiting van een prima seizoen, waar voor de winter alles mee zat en na de winterstop veel punten werden gemorst. Het speelde een aantal goede wedstrijden maar ook een reeks wedstrijden die weinig aanvaardbaar voetbal lieten zien, maar dan toch wel punten opleverde. Met een 3e plek op de ranglijst en een periodetitel kunnen we zeer tevreden zijn en tot de laatste snik werd meegedaan om promotie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.